Ostamme kirjoja

Meillä ostetaan kirjoja koko Suomesta kotoa noudettuna - kotikirjastot ja kuolinpesien kirjat

Myyntiin kelpaamattomat vanhat kirjat lahjoitamme tai kierrätämme vastuullisesti

 

Pikaohje kirjojen myymiseksi Finlandia Kirjalle

Hei kirjojen tarjoaja! Me ostamme erikokoisia kotikirjastoja (ml. kokonaiset lehtien vuosikerrat), tarpeettomaksi jääneitä tai tilanpuutteen vuoksi ylimääräisiä kirjoja sekä kuolinpesien kirjaeriä. Ostamme kirjoja myös yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Kun olemme sopineet asian kanssasi, kuljetusliike noutaa kirjat kotoasi. Suurempiin kirjaeriin voimme tapauskohtaisesti lähettää myös pakkauslaatikot. Kirjasi voivat sijaita missäpäin Suomea vain (pl. Ahvenanmaa). Mikään kirjaerä ei ole meille liian suuri, joten katso Kuinka pyytää tarjousta -osio ja ota rohkeasti yhteyttä! Vastaamme aina kaikkiin kyselyihin, vaikka kirjojen jälleenmyytävyydestä johtuen emme pysty jokaista erää ostamaan.

Voit myös halutessasi toimittaa pakatut kirjat itse Orimattilan tai Lahden toimipaikkaamme. Otathan kuitenkin aina yhteyttä ennen paikan päälle tulemista. Mikäli et halua tarjota kirjoja ostettavaksi, mutta haluat lahjoittaa ne mielekkäästi kierrätettäväksi, lue lisää sivun lopusta osiosta Haluatko lahjoittaa kirjoja?.

Huom! Kirjoja ei vastaanoteta henkilökohtaisesti paikan päällä tai arvioida niitä tuotaessa. Kirjoille on oma vastaanottopaikka, jonne voit toimittaa ne omatoimisesti oman aikataulusi mukaisesti ohjeistuksen saatuasi.

Mitä ostamme, mitä meille voi tuoda ja mitä kirjoille tapahtuu

Laaja-alaisena antikvariaattina olemme kiinnostuneita sekä kauno- että tietokirjallisuudesta, lehtien vuosikerroista, sarjakuvista eri aihealueilta sekä laadukkaista LP-levykokoelmista. Kysytyimpiä aiheita ovat mm. käsityöt, kalastus, eränkäynti, sotahistoria, historia ja paikallishistoria, kansanperinne, merenkäynti, ilmailu, Lappi ja Karjala, luonnontieteet, science fiction-, fantasia- ja kauhukirjallisuus, ajoneuvot, 2000-luvun ammattikirjallisuus sekä erilainen harrastekirjallisuus.

Seuraavista kirjoista emme valitettavasti ole kiinnostuneita (joskin voimme mahdollisesti ottaa niitä mukaan muiden kirjojen yhteydessä):

 -  Rikkinäiset, kostuneet tai homeelle/tupakalle haisevat kirjat (yleensä ulko/-kylmävarastoituna olevat kirjat ovat vaurioituneet pysyvästi)
 -  Kirjakerhojen ja Valittujen Palojen kirjat
 -  Yleiset tietosanakirjasarjat
 -  Kirjastojen poistokirjat (suurempien kirjastoerien kohdalla kannattaa neuvotella kanssamme asiasta)
 -  Yksittäiset aikakauslehdet
 -  Vieraskieliset romaanit (pl. laadukas fantasia-/scifi-/kauhukirjallisuus) - vieraskieliset tietokirjat käyvät kyllä

Moni miettii, minne vanhat kirjat voi toimittaa, ja mitä niille sen jälkeen käy. Vaikka emme voi kaikesta kirjallisuudesta maksaa rahallista korvausta, meille saa tuoda paikan päälle kaikenlaista kirjallisuutta ja lehtiä, kunhan ne eivät ole homevaurioisia. Arvoihimme kuuluu vahvasti kierrättäminen ja vastuullisuus, joten pyrimme löytämään mahdollisimman suurelle osalle kirjoista uuden kodin. Kirjojen kierrätys on meillä keskiössä, ja toimintatapamme ja yhteistyökumppanuutemme onkin hiottu tarkasti, jotta mahdollisimman suuri osa kirjallisuudesta pystyttäisiin säästämään lukukäytössä tai vähintäänkin hyödynnettyä uusiokäytössä. Mikäli haluat lahjoittaa kirjoja mielekkäästi kierrätettäväksi, lue lisää sivun lopusta. Toimintamme vastuullisuudesta voit lukea lisää täältä

Millaisessa kunnossa kirjojen pitäisi olla

Kuten suurin osa asiakkaistamme, myös me olemme erityisen tarkkoja kirjojen hajuhaitoista, sillä ne tuovat tuovat terveysriskejä ja haittaavat lukukokemusta. Valitettavasti emme voi myöntää kirjoista korvausta, mikäli ne ovat selkeästi likaisia tai sisältävät homeen- tai tupakanhajua tai muuta selkeästi erottuvaa hajua. Hajujen tuomat terveyshaitat estävät niin kirjojen läpikäymisen, myymisen kuin ilmaiseksi jakamisen. Jos kirjoissa on hajuhaittoja, joudumme lähettämään ne takaisin myyjän kustannuksella.

Rikkinäisiä kirjoja ei tarvitse erikseen poistaa kirjaerästä, mutta kerrothan tarjousta pyytäessäsi mahdollisista puutteista kuten laajamittaisista alleviivauksista, leikellyistä sivuista, tms. Ethän myöskään yliviivaa tai leikkaa pois kirjaan tehtyjä omistajamerkintöjä, sillä tämä alentaa kirjojen arvoa.

Jos kirjojen päällä on suurempi määrä pölyä, pyydämme poistamaan sen varovaisuutta noudattaen esim. tomuharjalla - kirjaa tai sen kansipapereita vahingoittamatta.

Kuinka pyytää tarjousta

Helpoin ja toimivin tapa pyytää tarjousta on ottaa kirjoista valokuvia ja lähettää ne meille joko sähköpostilla osoitteeseen hankinta(at)finlandiakirja.fi tai pilvipalvelulinkkinä. Kirjojen selkämysten kuvaaminen riittää, ja kirjat onkin hyvä kuvata suoraan kirjahyllyssä isompina erinä. Voit kuvata kirjojen selkämykset alla olevan esimerkkikuvan mukaisesti hyllyväli tai pari kerrallaan. Toki kirjat voivat myös olla kuvattaessa vaikkapa pinoissa pöydällä. Kirjan nimi tulisi kuitenkin olla luettavissa. Kuvaathan kaikki kirjat, jotka haluat meidän huomioivan tarjousta tehdessämme. Yllättävilläkin kirjoilla tai muulla kirjallisella materiaalilla voi olla arvoa.

Halutessasi voit lähettää myös videokuvaa kirjahyllyistä. Tällöin on olennaista pysähtyä hetkeksi siirryttäessä hyllystä toiseen, jotta kamera tarkentuu selkämystekstien luettavuuden kannalta riittävästi.

Mikäli kuvien lähettäminen sähköpostiin ei onnistu, voi ne lähettää myös kuvaviestinä tai whatsappilla puhelinnumeroon 050 349 6266 (etenkin perinteinen kuvaviesti heikentää kuvien laatua, joten suosittelemme käyttämään muita tapoja). Mikäli tämäkään ei onnistu, voit lähettää kirjoista listauksen tai keskustella puhelimessa kirjaerän sisällöstä.

Kuvaa kirjat näin

Kirjojen noutaminen kotoa

Kun kirjaerän noudosta on sovittu, tilaamme yhteistyökumppaniltamme DB Schenkeriltä noutajan, joka hakee kirjalaatikot suoraan kotoa sovittuna ajankohtana. Lähetämme sinulle myös tarvittavat pakettikortit joko sähköpostitse tulostettavaksi tai tarralappuina kirjeitse. Kirjojen tulee olla pakattuna valmiiksi pahvilaatikoihin (ks. pakkaamisohje). Suurempiin kirjaeriin voimme tapauskohtaisesti toimittaa pyydettäessä pakkauslaatikot suoraan kotiovelle. Mikäli jostain erityisestä syystä noutoa ei saada järjestettyä kuljetusliikkeen välityksellä, ja kyseessä on suurempi kirjaerä, voimme mahdollisesti järjestää kirjojen pakkaamisen ja noudon oman henkilökunnan toimesta (pääkaupunkiseudun ja Päijät-Hämeen välillä).

Joissain tapauksissa kirjanoutoon saattaa liittyä arviokäynti paikan päällä. Tällöin pyrimme samalla tekemään kaupat kirjoista, maksamme erän käteisellä (tarvittaessa myös tilisiirrolla) sekä kannamme ja kuljetamme ne samalla pois. Kirjoja ei tarvitse etukäteen lajitella eikä niille tarvitse varata kuljetuslaatikoita tms., sillä me hoidamme tarvittavan siirtämisen. Yleensä molemminpuolisesti parempi vaihtoehto on kuitenkin kaupoista sopiminen etukäteen ja noudon tilaaminen Schenkerin välityksellä, jolloin itse noudosta tulevat kustannukset jäävät huomattavasti pienemmiksi. Kaikkein suurimpien ja arvokkaimpien kirjakokoelmien kohdalla voi olla kuitenkin mielekkäämpää arvioida erä paikan päällä (lähinnä kirjojen tullessa pääkaupunkiseudun ja Lahden väliltä).

Järjestämme vanhoille kirjoille noudon yhtälailla pieneltä kuin suurelta paikkakunnalta - tämä ei vaikuta maksamaamme korvaukseen. Syrjäisimmillä seuduilla kirjanoutoa ei välttämättä saada järjestymään mille tahansa viikonpäivälle, mutta muuten sijainnilla ei juuri ole merkitystä. Jos kirjojen sijainti on Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti tai jokin muu suurimmista kaupungeista, voi kirjojen nouto järjestyä hieman nopeammalla aikataululla. Olethan kuitenkin joka tapauksessa mahdollisimman ajoissa meihin yhteydessä, jotta noudolle ei tulisi kiire.

Vanhojen / käytettyjen kirjojen arvot

Vanhan kirjan ostohintaan vaikuttavat erityisesti kirjan kysyntä/tarjonta-tilanne, kunto (kannet, sidos, sivut, kansipaperit), kansipaperien löytyminen sekä sidosasu ja painos. Uudempien kirjojen tulisi olla erittäin hyvässä kunnossa ja kansipaperien pääasiassa tallella, jotta kirjalla on jälleenmyyntiarvoa. Kirjan ikä ei suoraan kerro sen arvosta, mutta vanhemmissa teoksissa saa luonnollisesti olla ajan tuomaa patinaa sekä myös käytön jälkeä. Kaikkia kirjaeriä emme pysty ostamaan, mutta aina kannattaa kysyä. Joissain tapauksissa pystymme tarvittaessa järjestämään kirjoille noudon, vaikka emme pystyisi niistä rahallista korvausta maksamaan.

Teemme pääasiassa tarjouksia kokonaisista kirjaeristä valikoimatta pelkästään parhaita päältä. Arvoihimme kuuluu vahvasti kierrättäminen ja vastuullisuus, joten pyrimme löytämään mahdollisimman suurelle osalle kirjoista uuden kodin tai vähintäänkin kierrättämään ne uusiokäyttöön.

Kuolinpesien ja edunvalvottavien kirjat

Ostamme myös kuolinpesien ja edunvalvonnassa olevien kirjoja, mutta ilmoitathan erikseen, mikäli kyseessä on tällainen kirjaerä. Kuolinpesän ollessa kyseessä tarvitsemme kopion pesän osakasluettelosta (henkilötunnukset voi peittää) sekä valtakirjan pesän mahdollisilta muilta osakkailta kuolinpesän irtaimiston/kirjaerän myymiseen. Mikäli kuolinpesän kirjaerässä on riittävästi myyntikelpoista kirjallisuutta, järjestämme tarvittaessa noudon myös arvottomille kirjoille.

Kuolinpesän kohdalla voi tulla nopeastikin eteen kysymys siitä, mihin vanhat kirjat voi toimittaa. Me pystymme toimimaan tarvittaessa lyhyellä varoitusajalla, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Kirjalaatikoiden pakkaamisohje

Kirjoja pakattaessa pyydämme huomioimaan seuraavat asiat, jotta vältetään kirjojen vaurioituminen ja noutokustannusten nouseminen:

  1. Pyri käyttämään ruokakaupoista saatavia banaanilaatikoita tai vastaavan kokoisia tukevia ja pinottavia laatikoita, joissa on kantokahvat (esim. Pelican Self Storagen pienimmät vihreät pahvilaatikot)
  2. Pakkaa kirjalaatikko täyteen mutta älä yli laatikon reunojen (ylipakatussa laatikossa kirjat vaurioituvat helposti kuljetuksen ja varastoinnin aikana)
  3. Voit pakata kirjoja selälleen tai kantilleen, mutta älä pakkaa lisää kirjoja kantillaan olevien päälle (kirjojen kannet tai selkämykset voivat vääntyä)
  4. Älä pakkaa kirjoja erikseen laatikon kansiosaan vaan laita kansi takaisin paikoilleen (alla kuva 2)

Pakkaa kirjat näinValmis pakattu kirjalaatikko

Haluatko lahjoittaa kirjoja?

Meille voit tehdä kirjalahjoituksen tuomalla paikan päälle erilaista kirjallisuutta ja lehtiä, kunhan niissä ei ole hajuhaittoja esim. tupakasta tai homeesta (ml. ummehtunut ja "mummon mökin" haju). Hajuhaittaiset kirjat voivat aiheuttaa hengitystieoireita, emmekä pysty niitä myymään saati lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen tai toimittamaan uusiokäyttöön. Jos tuot kirjoja toimipaikkaamme, toivoisimme niiden olevan sellaisissa kuljetuslaatikoissa tai kasseissa, jotka saavat jäädä paikan päälle ja ovat yhden ihmisen liikuteltavissa - tämä nopeuttaa asiointia. Halutessasi lahjoittaa kirjoja ota yhteyttä mieluiten sähköpostitse osoitteeseen hankinta(at)finlandiakirja.fi ja kerro viestissä selkeästi tarkoituksesta lahjoittaa kirjat. Tämän jälkeen asia vahvistetaan, ja saat tarkemman ohjeistuksen paikan päälle tuontia varten.

Lahjoituksen tekeminen ei edellytä kuvien ottamista kirjoista, kunhan ne ovat yleisesti siistissä kunnossa. Jos kuitenkin asut kauempana toimipisteestämme, eikä sinulla ole mahdollista toimittaa kirjoja paikan päälle, pystymme osassa tapauksista järjestämään kirjoille noudon. Tällöin kirjoissa tulisi kuitenkin olla riittävästi jälleenmyyntikelpoisia kirjoja, jotta voimme kattaa ainakin osan noutokustannuksista. Noutomahdollisuuden voimme arvioida kuvien perusteella. Katso tämän kaltaisessa tilanteessa kuvausohje ja ota meihin yhteyttä.

Pyrimme aina löytämään mahdollisimman suurelle osalle kirjoista uuden kodin joko verkkokauppamme kautta tai lahjoittamalla kirjat eteepäin. Ilmaisen Kirjan Päivä on meille ensijainen paikka lahjoittaa hyväkuntoisia ylimääräisiä kirjoja. Tässä vuosittaisessa hyväntekeväisyystapahtumassamme jaetaankin tuhansittain kirjoja joulun alla, ja erityisesti vähävaraiset lapsiperheet ovat saaneet tästä tukea joululahjaideointiin. Olemme onnistuneet innostamaan myös kustantajia mukaan tapahtumaan, ja edellinen tapahtuma ylittikin kaikki odotukset; jaoimme yli 20 000 käytettyä sekä kustantajien jäännöseräkirjaa yli 5 000 kävijälle. Kaikkein heikkokuntoisimmatkaan kirjat eivät Finlandia Kirjalla mene hukkaan, vaan niistä valmistetaan kierrättämällä ekologista eristevillaa yhteistyökumppanimme Ekovillan toimesta. Voit lukea lisää kierrätyksestä ja toimintamme vastuullisuudesta täältä.

Helmikuussa 2021 Lainan päivänä aloitimme uuden yhteistyön Vaasan kaupunginkirjaston kanssa lanseeratessamme Kirjan Kiertorata –kierrätyspisteen. Ihmiset pystyivät tuomaan kaupunginkirjaston Kirjan Kiertorata -pisteelle omia kirjojaan kierrätyshenkisesti. Sittemmin kierrätyspisteitä on ollut myös Lahden, Nokian ja Kangasalan kaupunginkirjastoissa. Kannustuksena kirjojen kierrättämiseen olemme tarjonneet kirjojen arvoon perustuvia lukuseteleitä verkkokauppaamme.

 

Ota yhteyttä!

 

Marcus Jääskeläinen

hankintapäällikkö

Puhelin: 050 349 6266 (arkisin klo. 8-15) - jos emme pysty vastaamaan, soitamme sinulle takaisin!

Sähköposti: hankinta(at)finlandiakirja.fi


Trustmary Reviews

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja