Tilauksen peruuttaminen, palauttaminen, reklamointi ja hyvitykset

Tuotepalautukset, tilauksen peruutusoikeus ja maksun palautus

Noudatamme kaikkia Euroopan Unionin ja Suomen valtion etämyyntiä ja verkkokauppaa koskevia lakeja ja säädöksiä. Tuotteillamme on kuluttajille 14 päivän peruutus- ja palautusoikeus, joka lasketaan tuotteen vastaanottamisesta.

EU:n ja Suomen lainsäädännön mukaisesti myyjän virheestä johtumattomattomien tuotepalautusten palautuskustannuksista vastaa ostaja. Mikäli jätät paketin noutamatta tai olet ilmoittanut virheelliset osoitetiedot, olet velvollinen korvaamaan tuotteen palautumisesta aiheutuvat kustannukset. Lähetyksen palautumiskustannus on sama kuin valitun toimitustavan normaalihintainen toimituskulu.

Mikäli haluat palauttaa tuotteen 14 päivän peruuttamisoikeuden aikana, voit tehdä sen haluamaasi toimitustapaa käyttäen. Ilmoita peruuttamisesta aina sähköpostitse posti(at)finlandiakirja.fi 14 päivän peruuttamisoikeuden aikana. Ilman peruuttamisilmoitusta tehtyä tilauksen palauttamista ei katsota tilauksen peruuttamiseksi, sillä kuluttajalla on lain mukaan velvollisuus ilmoittaa myyjälle peruuttamisesta. Kaikki palautettavat tuotteet on palautettava tilaushetkeä vastaavassa kunnossa, huolellisesti pakattuina. Mikäli tuotteen kunto on heikentynyt, pidätämme oikeuden olla korvaamatta palautettavaa tuotetta tai korvata vain osan tuotteen alkuperäisestä hinnasta.

Tilauksen maksun palautus tehdään lähtökohtaisesti tilauksessa käytetylle maksutavalle. Mikäli tämä ei ole jonkin maksutavan osalta teknisesti mahdollista, pyydämme palautusta varten tilinumeroasi. Maksun palautus tehdään seitsemän arkipäivän kuluessa tilauksen palautumisesta.

Jos tilauksessasi on mukana tuotelahja ja haluat palauttaa osan tai kaikki tilaamasi tuotteet siten, että tuotelahjan saamiseen vaadittu minimisumma ei täyty, sinun tulee palauttaa myös tuotelahja. Jos haluat pitää ilmaisen tuotteen, meillä on oikeus vähentää sen arvo palautettavasta kokonaissummasta.

Jos tilauksessasi on hyödynnetty ilmaista toimituskulua ja haluat palauttaa osan tai kaikki tilaamasi tuotteet siten, että ilmaisen toimituskulun saamiseen vaadittu minimisumma ei täyty, meillä on oikeus vähentää sen arvo palautettavasta kokonaissummasta.

Ostettujen lahjakorttien tilauksen voi peruuttaa 14 päivän peruuttamisoikeuden aikana vain jos lahjakorttia ei ole käytetty edes osittain.

Vastaanottamatta jäävät lähetykset ja ilmaisen toimituksen ehdot

Lähetyksen vastaanottamatta jättäminen ei ole peruuttamista. Mikäli lähetys palautuu vastaanottamattomana, tilauksen peruuttamisajan katsotaan alkaneen siitä, kun tilaus olisi ollut vastaanotettavissa noutopisteeltä tai kotiinkuljetuksesta. Mikäli peruutusaika on umpeutunut, Finlandia Kirja postittaa tilauksen uudelleen saatuaan maksun välittömistä ylimääräisistä postituskustannuksista (lähetyksen palautuminen ja uudelleenlähetys). Finlandia Kirja ei veloita näissä tilanteissa ylimääräisestä työstä. Vaihtoehtoisesti voit maksaa vain palautumisen kustannuksen ja noutaa lähetyksen Finlandia Kirjan noutopisteeltä Orimattilasta. Mikäli et halua maksaa palautumisesta aiheutuneita kuluja, tilattujen tuotteiden omistusoikeus siirtyy korvauksena aiheutuneesta vahingosta takaisin Finlandia Kirjalle, jolla on oikeus palauttaa tuotteet myyntiin. Mikäli teet tilauksen peruutuksen 14 pv peruutusajan puitteissa, sinulla on silti velvollisuus kustantaa lähetyksen palautumisesta aiheutuneet kustannukset (palautumiskulu on sama kuin lähetyksen normaalihintainen toimituskulu). Finlandia Kirjalla on oikeus vähentää palautumiskulu tilauksen maksun palautuksesta. Linjaukset perustuvat lainsäädäntöön, kuluttajaviranomaisen linjauksiin sekä kuluttajariitalautakunnan päätökseen D/3421/36/2020.

Ilmaisen toimituksen tarjous on voimassa vain tilanteissa, missä olet vastaanottanut lähetyksesi. Mikäli lähetys palautuu Finlandia Kirjalle, veloitetaan valitun toimitustavan normaalihinta erikseen sekä lähettämisen että palautumisen osalta aiheutuneiden välittömien kulujen kattamiseksi. Osittaiset tuotepalautukset ovat mahdollisia, mutta mikäli palautat virheettömiä (tuotekuvaustaan vastaavia) tuotteita tilauksesta, jonka arvo ilman näitä tuotteita jäisi alle tilauksen tekohetkellä voimassa olleen ilmaisen toimituksen rajan, sinulla on velvollisuus korvata valitun toimitustavan normaalihinta. Finlandia Kirjalla on oikeus vähentää tämä osuus palautettujen tuotteiden hinnan palautuksesta.

Tuotereklamaatiot

Mahdollisen tuotereklamaation kohdalla pyydämme olemaan yhteydessä meihin puhelimitse tai sähköpostilla. Vaikka meillä ei olisi korvaavaa tuotetta, pyrimme aina ratkaisemaan reklamaatioasian asiakkaan eduksi. Huomioithan kuitenkin, että suurin osa tuotteistamme on käytettyjä, ja sisältävät täten puutteita ja ominaisuuksia, joita uusista tuotteista ei löydy. Nämä puutteet ja ominaisuudet on pyritty kuvaamaan jokaisen tuotteen tuotetiedoissa riittävällä tarkkuudella.

Koska Finlandia Kirja harjoittaa antikvariaattiliiketoimintaa, kirjoissa saattaa olla vanhoja hintamerkintöjä (esim. kynällä kirjoitettu hinta etulehdellä tai vanha hintalappu). Ei olisi tarkoituksenmukaista yrittää poistaa kaikkia tällaisia vanhoja merkintöjä. Nämä merkinnät kuuluvat kirjan historiaan eikä niillä ole mitään tekemistä Finlandia Kirjan hinnoittelun kanssa. Finlandia Kirja harjoittaa vain verkkokauppaa eikä lisää kirjoihin merkintöjä. Verkkokaupassa ilmoitettu hinta on kirjan oikea hinta.

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja