Ilmaisen Kirjan Päivä - hyväntekeväisyystapahtuma Orimattilassa. Ota niin monta kirjaa kuin haluat!

Tapahtumavieraat keräämässä kirjoja Ilmaisen Kijan Päivässä 2019

 

Tapahtuma pähkinänkuoressa

Ilmaisen Kirjan Päivä on Finlandia Kirjan vuodesta 2014 Orimattilassa järjestämä hyväntekeväisyystapahtuma, jossa nimensä mukaisesti jaetaan kirjoja täysin ilmaiseksi kaikille kävijöille - ja ilman pääsymaksua. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta niin kävijämäärässä kuin myös jaettavan kirjallisuuden määrässä. Vuonna 2019 jaettiin noin 15.000 käytettyä kirjaa sekä useita tuhansia Art Housen lahjoittamia uusia kirjoja, kuten suosittujen fantasiakirjasarjojen osia. Tapahtumasta tekee erikoisen ja ainutlaatuisen se, että kirjojen ottamiselle ei ole asetettu minkäänlaisia rajoituksia. Suurin osa kävijöistä lähteekin tapahtumasta pullottavien kirjasäkkien kanssa, ja innokkammat lastaavat välillä autoaan vain palatakseen jälleen penkomaan kirjapaljoutta keveimmin kantamuksin.

Ajankohta ja tapahtumapaikka

Vuodesta 2015 lähtien Ilmaisen Kirjan Päivä on järjestetty joulukuussa, jotta etenkin vähävaraisilla perheillä on mahdollisuus täydentää pukinkonttia sekä uusilla että hyväkuntoisilla käytetyillä kirjalahjoilla. Ja koska joulu on muutenkin antamisen aikaa, me Finlandia Kirjalla haluamme osaltamme tuoda ihmisille jouluiloa kirjallisuuden muodossa. Vuosina 2014-2018 tapahtuma järjestettiin Finlandia Kirjan omassa toimipaikassa, mutta suosion kasvaessa tilat jäivät pieniksi. Vuoden 2019 erittäin onnistunut tapahtuma järjestettiin Orimattilan Jymylinnassa, joka keräsi noin 5.000 kävijää. Seuraava Ilmaisen Kirjan Päivä järjestetään vielä entistäkin suuremmissa puitteissa Orimattilan urheilutalolla 5.12.2020, mikäli COVID-19-tilanne sen sallii. Tarpeen vaatiessa tapahtuma saatetaan siirtää myöhempään ajankohtaan.

Ajatus tapahtuman taustalla

Finlandia Kirja hankkii kirjaeriä koko Suomesta - pienemmistä kirjaeristä suuriin kotikirjastoihin. Toimipaikassamme käsitellään vuosittain noin 300.000 kirjaa, joista osaa tulee meille niin suuri määrä, ettei niitä ole mahdollista lisätä verkkokaupan myyntivalikoimaan. Näistä kirjoista olemme halunneet säästää parhaat kappaleet jaettavaksi ilmaiseksi. Ilmaisen Kirjan Päivän jakopöydille päätyviä kirjoja lajitellaan koko kuluva vuosi, sillä vain hyväkuntoiset ja laadukkaat kirjat läpäisevät seulan, jotta mahdollisimman suuri osa kirjallisuudesta olisi kävijöitä kiinnostavaa. Joukossa on sekä käytettyjä että uusia kirjoja eri genreistä. Edustettuina ovat niin tietokirjat, romaanit kuin lastenkirjatkin. Tapahtuman tavoitteena on pelastaa kierrätyshengessä mahdollisimman suuri osa käyttökelpoisesta kirjallisuudesta uusille lukijoille ja näin pidentää kirjan elinkaarta. Haluamme myös tarjota ihmisille "riskittömän" vaihtoehdon tutustua itselle uudenlaiseen kirjallisuuteen - kokeilla jotain sellaista, mitä ei välttämättä tulisi muuten hankittua.

Olemme myös sitä mieltä, että kirjallisuus kuuluu kaikille. Valitettavasti kaikilla ei ole varaa ostaa kirjoja, joten tapahtumamme tarjoaa toisenlaisen vaihtoehdon kartuttaa omaa kirjahyllyä. Jakamamme kirjat ovat myös suurelta osin edustava läpileikkaus viime vuosien suosituimpiin kirjailijoihin, ja esimerkiksi jännitys- tai dekkaripuolella pöydät ovat pullollaan lähivuosien bestsellereitä. Kirjojen laadusta kertonee sekin, että esimerkiksi vuonna 2019 kaikesta esille laitetusta kirjallisuudesta "meni kaupaksi" 95 %.

Vuonna 2019 tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Orimattilan toimintakeskuksen kanssa, jonka myötä monet erityistä tukea tarvitsevat pääsivät osallistumaan tapahtuman toteutukseen mm. kirjojen etukäteislajittelun ja tapahtumapäivän kahvituksen järjestämisen muodossa.

Jos haluat tarjota meille kirjoja ja näin tukea myös kirjojen lahjoittamista, voit lukea lisää hankintasivultamme.

 

 

Ilmaisen Kirjan Päivästä mediassa 2019

- Yle TV-uutiset 2019

- Yle Radio Suomi 2019

- Yle verkkoartikkeli 2019

- Etelä-Suomen Sanomat verkkoartikkeli 2019

- Etelä-Suomen Sanomat verkkoartikkeli 2019 (ennakkoon)

- Seutuneloset verkkoartikkeli 2019

- Orimattilan Sanomat verkkolehti 2019

 

Tapahtumatiimi Ilmaisen Kirjan Päivässä 2019

Tapahtumatiimi Ilmaisen Kirjan Päivässä 2019

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja