Anniina Ljokkoi & Liisa Kaski : Perinnevegeä

Perinnevegeä nostaa esiin suomalaisen kasvisruokaperinteen rikkauden ja vie makumatkalle menneisyyden ruokapöytiin. Yli 50 vegaanista reseptiä yhdistävät perinteiset raaka-aineet ja ilmastoystävällisen näkökulman.
Hampputofu, härkäpapu, kaurajogurtti, naurisleipä - mitä kasvisruokia esivanhempamme söivät?
Suomessa on kerätty villivihanneksia ja juotu kauramaitoa vuosisatojen ajan - karjalanpaisti ei ole koko totuus perinneruoastamme.
Perinnevegeä ammentaa entisaikojen ruokapöytien parhaimmistosta ja lähestyy yhteistä ruokaperintöämme ilmastolle ja eläimille lempeästä näkökulmasta. Kirja tarjoaa yli 50 kasvisruokareseptiä, jotka voi toteuttaa kokonaan vegaanisina. Ainekset löytyvät lähikaupasta tai -metsästä.
Ruuanlaiton ohessa teos kertoo esivanhempiemme ruokakulttuurista ja eri ainesten taustoista. Tärkeään osaan nousevat vanhat viljelykasvimme härkäpapu, herne, nauris, ohra ja hamppu.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Anniina Ljokkoi & Liisa Kaski |
Muut tekijät | Valokuvat: Tuuli Mathisen |
Teoksen nimi | Perinnevegeä |