Anthelme Brillat-Savarin : Maun fysiologia
Alkaen 4,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-MAUN-AF6C6E

Maun fysiologia on gastronomisen kirjallisuuden suuri klassikko, joka johdattaa lukijan ranskalaisen keittiön kulttuuriin, tarinoihin ja makujen maailmaan. Anthelme Brillat-Savarin tarkastelee teoksessaan ruoan ja juoman iloja sekä niiden luonnontieteellisiä ja sosiaalisia ulottuvuuksia.
Maun fysiologia on gastronomisen kirjallisuuden suuri klassikko, kokoelma hienoimpia ranskalaisia kertomuksia, kuvauksia ja anekdootteja poydan iloista, ruuasta ja juomasta.
Kirjan kirjoittaja, Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) oli kuuluisa juristi ja poliitikko. Hän hankki laajat tiedot myös fysiikassa, kemiassa ja lääketieteessä, hallitsi useita kieliä ja oli hyvin perehtynyt ranskalaiseen kirjallisuuteen. Sen lisäksi hän oli arvostettu seuramies, järkkymätön vanhapoika ja pianisti.
Tunnetuimmaksi hän on kuitenkin tullut Luojalta saamaansa erinomaisen makuaistin ansiosta. Vasta vanhempana hän alkoi tehdä rakastettuja muistiinpanoja keittotaidoista ja kulinaarisista nautinnoista ja antaa kirjassaan, joka ilmestyi ensimmäisen kerran 1826, myös luonnontieteellisiä, psykologisia ja sosiaalisia näkökantoja asiaan.
Kirjasta voi lukea auringontäyteisillä kukkuloilla syntyneen jäniksenpojan mausta, tryffelin eroottisista ominaisuuksista, suklaan sopivuudesta saarnaajille, kenraali Bissonista joka joi päivittäin kahdeksan pulloa viiniä aamiaisella, oravajahdista, syydäntä ilahduttavasta salatista, paistetuista kalkkunoista, joiden tuoksu olisi voinut johdattaa pyhimyksenkin kiusaukseen sekä lukemattomista muistoista ja tarinoista. Kerrassaan nautittavaa luettavaa nautiskelijoille.
Kirjan kirjoittaja, Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) oli kuuluisa juristi ja poliitikko. Hän hankki laajat tiedot myös fysiikassa, kemiassa ja lääketieteessä, hallitsi useita kieliä ja oli hyvin perehtynyt ranskalaiseen kirjallisuuteen. Sen lisäksi hän oli arvostettu seuramies, järkkymätön vanhapoika ja pianisti.
Tunnetuimmaksi hän on kuitenkin tullut Luojalta saamaansa erinomaisen makuaistin ansiosta. Vasta vanhempana hän alkoi tehdä rakastettuja muistiinpanoja keittotaidoista ja kulinaarisista nautinnoista ja antaa kirjassaan, joka ilmestyi ensimmäisen kerran 1826, myös luonnontieteellisiä, psykologisia ja sosiaalisia näkökantoja asiaan.
Kirjasta voi lukea auringontäyteisillä kukkuloilla syntyneen jäniksenpojan mausta, tryffelin eroottisista ominaisuuksista, suklaan sopivuudesta saarnaajille, kenraali Bissonista joka joi päivittäin kahdeksan pulloa viiniä aamiaisella, oravajahdista, syydäntä ilahduttavasta salatista, paistetuista kalkkunoista, joiden tuoksu olisi voinut johdattaa pyhimyksenkin kiusaukseen sekä lukemattomista muistoista ja tarinoista. Kerrassaan nautittavaa luettavaa nautiskelijoille.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Anthelme Brillat-Savarin |
| Muut tekijät | Jukka Mannerkorpi |
| Teoksen nimi | Maun fysiologia |
| Alkuteos | Physiologie du goût |
| SKU | P-MAUN-AF6C6E |
| Avainsanat | ruokakulttuuri, gastronomia, maku |
