Chris Stringer : Vain yksi jäi - Miten meistä tuli ainoa ihmislaji

22,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-VAIN-EAD9FE

Ajatus luonnonvalinnan ylläpitämästä evoluutiosta hyväksytään laajalti. Mutta mitä tiedämme lajimme, Homo sapiensin, varhaisvaiheista"

Viime aikoina tieteellistä ja yleistä keskustelua on hallinnut meidän oma alkuperämme. Yleisesti ajatellaan, että Afrikka oli varhaisten esivanhempiemme kotiseutu, mutta kiivaasti väitellään siitä, saiko lajimme alkunsa vain ja yksiselitteisesti siellä. Fossiililöytöihin keskittynyt väittely on sittemmin laajentunut uuteen arkeologiseen ja geneettiseen tietoon.

Vain yksi jäi tarjoaa kattavan ja yleistajuisen kuvan lajimme alkuperästä. Kuinka nykyihminen määritellään? Onko sellaisia ominaisuuksia kuin kieli ja taide esiintynyt vain nykyihmisellä? Olivatko esivanhempamme tekemisissä neandertalinihmisten kanssa, ja olimmeko syypäitä heidän sukupuuttoonsa? Ovatko eri lajit risteytyneet keskenään? Mikä sai nykyihmisen lähtemään Afrikasta, ja miten lajimme levittäytyi yli maapallon? Miten kehittyivät ns. rotupiirteet? Ja lopulta - mitä oikeastaan tarkoittaa ihmisenä oleminen?

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäChris Stringer
Teoksen nimiVain yksi jäi - Miten meistä tuli ainoa ihmislaji
AlkuteosLone Survivors: How We Came to Be the Only Humans on Earth.
Kielisuomi
Muut tekijätJorma Keskitalo & Chris Stringer
Verokanta-
Avainsanatihminen, evoluutio, muinaisjäännökset, fossiilit, alkuperä, DNA, paleoantropologia, biologinen antropologia, luulöydöt, Humans, DNA-analyysi, neandertalinihminen, käyttäytymisgenetiikka, Biological Evolution
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja