Christer Berens : Ruokaa ja viiniä
Miltä maistuisi roquefortjuusto ja sauternes-viini"
Perusteellinen tietopaketti neuvoo klassiset herkkuparit ja innostaa viinien ja ruokien
nautinnolliseen yhdistelyyn
Kun viinin ja ruoan yhdistelmä toimii, voimistuu kumpikin kokemus. Aina ei ole yksinkertaisesti
niin, että kalalle kannattaisi valita valkoviini ja lihalle punaviini, vaikkei se toki mikään huono
nyrkkisääntö olekaan.
Mikä sitten tekee ruoasta viiniystävällisen? Viisi perusmakua tunnistamalla viinin
valinta on helppoa.
Ruokaa ja viiniä kertoo yksinkertaisesti ja havainnollisesti, kuinka valita oikea viini
tarjottavalle ruoalle ja päinvastoin. Myös viinin ja juustojen yhdistelyyn perehdytään.
Kirja paljastaa keittiömestarien vinkkejä viinin käytöstä ruoanlaitossa sekä esittelee
kaksikymmentä klassista yhdistelmää eri kulttuureista graavilohesta ja rieslingistä tiramisuun ja vin
santoon.
Suomen oloihin sovellettu tietopaketti sopii niin aloittelijoille kuin vaativille viinin ja
ruoan harrastajille.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Christer Berens |
Teoksen nimi | Ruokaa ja viiniä |
Alkuteos | Vin til maten |
Kieli | suomi |
Muut tekijät | Veijo Kiuru & Björn Värness ym. |
Verokanta | - |
Avainsanat | ruoanvalmistus, ruoat, viinit, yhteensopivuus |