Doris Grant & Jean Joice : Ruokavalio hyvänolon perustana
Alkaen 5,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-RUOK-89AABF

Englantilainen terveyskirjaklassikko esittelee ruokavalion, jonka kulmakivenä on ravinnon oikea happo- ja emästasapaino. Doris Grantin ja Jean Joicen teos perustuu tohtori Hayn oppeihin ja tarjoaa käytännön ohjeita hyvinvoinnin tueksi.
Englantilainen terveyskirjaklassikko esittelee ruokavalion, jonka kulmakivenä on ravinnon oikea happo- ja emästasapaino.
Tohtori William Hayn mukaan länsimainen ihminen syö yleensä ravintoarvoltaan alhaisia, happoja muodostavia ruoka-aineita, vaikka elimistön tasapainoinen toiminta edellyttäisi selvästi emäsvioittoista ravintoa. Oikea emästasapaino on helppo saavuttaa ja ylläpitää kun noudatetaan tohtori Hayn perusajatusta, jonka mukaan samalla aterialla ei pidä nauttia valkuaisaineita ja tärkkelyksiä. Tohtori Hay opastaa yhdistämään ruoka-aineita oikein, niin että ne edistävät ihmisen hyvinvointia parhaalla mahdollisella tavalla, sekä antaa runsaasti eri vuodenaikoihin soveltuvia ateriaehdotuksia ja reseptejä. Tästä ruokavaliosta on saatu myönteisiä kokemuksia useiden vuosikymmenten ajalta ja kirjan uusinta painosta on myyty Englannissa jo lähes puoli miljoonaa kappaletta. Sen ovat laatineet toimittajat Doris Grant ja Jean Joice tohtori Hayn periaatteiden pohjalta.
Tohtori William Hayn mukaan länsimainen ihminen syö yleensä ravintoarvoltaan alhaisia, happoja muodostavia ruoka-aineita, vaikka elimistön tasapainoinen toiminta edellyttäisi selvästi emäsvioittoista ravintoa. Oikea emästasapaino on helppo saavuttaa ja ylläpitää kun noudatetaan tohtori Hayn perusajatusta, jonka mukaan samalla aterialla ei pidä nauttia valkuaisaineita ja tärkkelyksiä. Tohtori Hay opastaa yhdistämään ruoka-aineita oikein, niin että ne edistävät ihmisen hyvinvointia parhaalla mahdollisella tavalla, sekä antaa runsaasti eri vuodenaikoihin soveltuvia ateriaehdotuksia ja reseptejä. Tästä ruokavaliosta on saatu myönteisiä kokemuksia useiden vuosikymmenten ajalta ja kirjan uusinta painosta on myyty Englannissa jo lähes puoli miljoonaa kappaletta. Sen ovat laatineet toimittajat Doris Grant ja Jean Joice tohtori Hayn periaatteiden pohjalta.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Doris Grant & Jean Joice |
| Muut tekijät | Anna-Liisa Kuusela |
| Teoksen nimi | Ruokavalio hyvänolon perustana |
| Alkuteos | Food combining for health : a new look at the Hay system |
| SKU | P-RUOK-89AABF |
| Avainsanat | ruokavaliot, ravintoaineet, ravinto, proteiinit |
