Elina Lappalainen : Syötäväksi kasvatetut : miten ruokasi eli elämänsä

Alkaen 10,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-SYOT-91BCCA
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Syötäväksi kasvatetut pureutuu suomalaisen eläintuotannon ja lihansyönnin todellisuuteen antaen äänen sekä tuottajille että eläinsuojelijoille. Elina Lappalainen tarkastelee arkipäiväisen ruoan matkaa eläintiloilta ruokapöytään ilman kaunistelua tai kauhistelua.

Takakansi

Suomalainen syö vuodessa keskimäärin 78 kiloa lihaa: makkaroita, lihapullia, marinoituja suikaleita. Mielikuvissamme vasikat, possut ja tiput ovat suloisia eläinvauvoja, mutta ne päätyvät lautasellemme teollisina tuotteina.

Syötäväksi kasvatetut kertoo suomalaisten kanojen, sikojen ja nautojen elämästä kaunistelematta mutta myös kauhistelematta. Tiesitkö esimerkiksi, että tuottaakseen tasaisesti maitoa lehmä synnyttää vasikan kerran vuodessa? Tai että broileri kasvaa runsaan viiden viikon mittaisen elämänsä aikana pikkutipusta parikiloiseksi lihakimpaleeksi? Miten luomuleima vaikuttaa eläinten hyvinvointiin?

Teoksessa vieraillaan navetoissa, kanaloissa sekä sikaloissa ja annetaan ääni niin tuottajille kuin eläinsuojelijoillekin. Tämän kirjan luettuasi tiedät, miten ruokasi on elänyt elämänsä.

Esittely

Suomalainen syö vuodessa keskimäärin 76 kiloa lihaa. Mielikuvissamme possut, vasikat ja tiput ovat suloisia eläinvauvoja, mutta ne päätyvät lautasellemme teollisina tuotteina: makkarana, lihapullina ja marinoituina suikaleina. Pohdimme ruoan alkuperää koko ajan enemmän, mutta samaan aikaan olemme vieraantuneet yhä kauemmas eläintilojen todellisuudesta.

Keskustelu tuotantoeläimistä on usein värittynyttä - vastakkain ovat aktivistit ja lihantuottajat. Syötäväksi kasvatetut kertoo suomalaisten nautojen, kanojen ja sikojen elämästä kaunistelematta mutta myös kauhistelematta. Tiesitkö esimerkiksi, että tuottaakseen tasaisesti maitoa lehmän on synnytettävä vasikka kerran vuodessa? Tai että broileri on jalostettu kasvamaan kuuden viikon mittaisen elämänsä aikana pikkutipusta jopa parikiloiseksi lihakimpaleeksi? Luomutuotteet ovat yhä suositumpia, mutta miten luomuleima todellisuudessa vaikuttaa eläinten hyvinvointiin?

Teoksessa vieraillaan navetoissa, kanaloissa sekä sikaloissa ja annetaan ääni niin tuottajille, eläinsuojelijoille, hyvinvointitutkijoille kuin eläinlääkäreillekin. Lopuksi käännetään katse kuluttajaan: mistä tiedämme, onko syömämme eläin voinut hyvin?

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja