Hannu Vallas : Suomi ilmasta

Alkaen 13,00 € Alkuperäinen hinta 18,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-SUOM-31771F

Suomen tunnetuimman ilmakuvaajan Hannu Vallaksen loistelias kuvateos vie meidät katselemaan kotimaatamme linnun silmin. Lennämme yli Suomen ja läpi vuodenaikojen: Ahvenanmaan uloimmilta hyljeluodoilta Varsinais-Suomen vanhojen kulttuurimaisemien kautta Pohjanmaan maankohoamarannikkoa ja lakeuksia seuraten kohti Käsivarren kesälläkin lumisia tuntureita, pääkaupunkiseudulta pohjoiseen yli Hämeen, Päijänteen, Oulujärven ja metsä-Lapin aina Utsjoelle saakka, kaakonkulmalta Saimaan sokkeloitten ja Kolin vaarojen yli Kuusamoon sekä pitkin etelärannikkoa Saaristomereltä Virolahdelle.

Lennämme myös matalalla nähdäksemme maiseman yksityiskohdat, olivatpa ne jääkauden tai ihmisen muovaamia. Näemme auringon kimallusta järvien selillä, kesäöiden valoisuutta, syksyn hehkuvaa ruskaa ja talven hohtavia hankia, sateenkaaria, lumikuuroja, kevättulvia, jokien kummallisia kiemuroita ja soiden jännittäviä labyrintteja. Eteemme avautuu "kotomaamme koko kuva" . Kuin Seitsemän veljeksen Eero opimme tietämään "sen rajat, sen meret, sen salaisesti hymyävät järvet ja nuo risuaitoina juoksevat hongistoiset harjanteet".

Veikko Neuvosen teksti avaa kuvien näkymät ja maisemien salat; opimme katselemaan ja tulkitsemaan kuvia kuin karttalehteä ja lukemaan maisemaa kuin parasta historiankirjoitusta.

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja