Helena Hallenberg : Apteekki keittiössä : ruokavalio kiinalaisessa terveydenhoidossa
Kiinalaisen sanonnan mukaan "syöminen on ihmiselle taivas". Kiinalaiset rakastavat syömistä ja
ruoasta puhumista. Ruoalla ja terveydellä taas on maassa vuosituhansien erottamaton yhteys.
Sikäläinen terveysoppi pohjaa elinympäristöön ja vuodenaikoihin sopeutumiseen: syödään, mitä
saadaan ja siten pysytään tasapainossa. Lisäksi ruokavalio tulee valita iän, elämäntilanteen ja
temperamentin mukaan.
Ruoka on terveyden ylläpitäjä, mutta sitä voidaan käyttää myös parantamaan. Ruoan ja lääkkeen
ero on kiinalaisessa ajattelussa olematon. Lisäksi voidaan käyttää erilaisia rohtoja. Ravintoterapia
on Kiinassa osa perinteistä, arkipäiväistä terveydenhoitoa.
Länsimaissakin on alettu nähdä ravinnon ja terveyden välinen suhde. Helena Hallenbergin kirja on
oiva opas apteekkiin keittiössämme, vanhaa kiinalaista viisautta suomalaisittain sovellettuna. Kirja
kertoo herkullisin anekdootein myös kiinalaisen ruokaperinteen synnystä.
Helena Hallenberg on islamin kulttuureista väitellyt tohtori ja kiinalaisten itsehoitomenetelmien
asiantuntija.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Helena Hallenberg |
Teoksen nimi | Apteekki keittiössä : ruokavalio kiinalaisessa terveydenhoidossa |
SKU | P-APTE-0E667D |
Avainsanat | ruoka-aineet, terveysvaikutukset, hoitomenetelmät, ruokakulttuuri, ruokavaliot, ravinto, itsehoito, terveydenhoito, kiinalainen lääketiede, sairaudet, ravitsemushoito |