Helena Liikanen-Renger : Maman finlandaise : poskisuukkoja ja perhe-elämää Etelä-Ranskassa

Alkaen 6,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-MAMA-C64B4A

Kun raskaustesti näyttää toista kertaa plussaa, Yhdysvalloissa asuva suomalais-ranskalainen perhe päättää palata Eurooppaan. Koska haaveissa on idyllinen talo, mukulakivikatuja ja Välimeren leppeitä aaltoja, suunnaksi valitaan Ranskan Riviera.

Haaveet ja todellisuus eivät kuitenkaan kohtaa, joten viimeisillään raskaana oleva Helena löytää itsensä vuokra-asunnosta Antibesin kaupungista. Ovipielessä lukee château, linna, mutta katosta vyöryy vesi sisään ja home mustaa seinät.

Ranskassa odottavat äidit nauttivat camembertiä, leikkipuistoon laitetaan juhlamekot ja paljettitossut ja koulu alkaa kolmivuotiaana. Uudelle vauvalle lääkäri ehdottaa viiden kuun tarkastuksessa ruoaksi sokeroitua jugurttia.

Vaikka tervehdysten poskisuukkojen määrä tuppaa yllättämään, sopeutuminen on väistämätöntä: ensin löytyy mukava leipäkauppias, sitten muita maailmankansalaisia ja lopulta myös töitä ja unelmien talo. Maman finlandaise kertoo kirpaisevan hauskasti kulttuurieroista ja -yhtäläisyyksistä ja perheen juurtumisesta Etelä-Ranskaan.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäHelena Liikanen-Renger
Teoksen nimiMaman finlandaise : poskisuukkoja ja perhe-elämää Etelä-Ranskassa
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatelämäntapa, suomalaiset, kulttuurierot, asuminen ulkomailla
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja