Hilkka Uusivirta : Suomalaisen ruokaperinteen keittokirja

Alkaen 9,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-SUOM-CEA91A
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Suomalaisen ruokaperinteen keittokirja vie lukijan matkalle halki suomalaisen keittiön rikkaiden perinteiden sekä alueellisten ruokakulttuurien. Teoksessa korostuu omintakeisten raaka-aineiden ja valmistustapojen merkitys osana kansallista identiteettiä.

Suomalaisten ruokien ystäville
Suomalainen keittiö on rikasperinteinen, vieraan silmin monipuolinen ja kiehtova. Perustan muodostavat vanhastaan luonnontuotteet, kala ja riista. Aikojen kuluessa on tietysti saatu vaikutteita muualta, vuoroin lännestä ja etelästä, vuoroin idästä. On tullut uusia raaka-aineita, uusia valmistustapoja. Jotkut näistä ovat levinneet kautta maan, jotkut jääneet paikallisiksi erikoisuuksiksi: esimerkiksi maksaravunvalmistus levisi Lounais-Suomesta muualle, erilaisten lihamakkaroiden teko jäi kuitenkin vain kotiseudunomaiseksi erikoistaidoksi. Itäinen ruokatottumuksemme perustuu vanhastaan avotuliuunin käyttöön päivittäistä akana-unta unohtamatta; läännessä koristaan riistaa ja lintua eniten kovaa savi- tai sekaleipää. Idässä suuria piiraita, karjalanpaistia, kaalikääryleitä ja piirakoita paistetaan, lännessä patoja ja paistia. Itä-Suomessa ollaan muuttolintujen matkassa, lännessä ympärivuotinen seutu, jossa rikas vesistö antaa tuoreen kalan. Lännessä leivotaan rukiista, idässä ohrasta. Ruoan teossakin on alueellisia eroja; idässä ruoka hautuu padassa uunissa, lännessä vesistöjen varsilla kalat kypsyvätkin usein vieläkin avotulen ääressä. Raaka-aine on sama, tekniikka lämmössä kypsyttäminen - ja tuloksena on aivan erin makuisia herkkuja!
Kirjan perusainekset on koottu suurista keskusarkistoistamme, joihin tiedot ovat vuosisatojen mittaan talletuneet, ja lisäksi vapaa kotiperinteet perintötutkijat ovat täydentäneet aineistoa eri puolilta Suomea. Tästä valtavasta materiaalista on otettu vain mahdollisimman edustavia, ruokamielipiteitä ja ruokatapoja kuvaavia ohjeita. Niinpä tätä kirjaa voidaan pitää myös ruokakulttuurimme historiana.
Toivon veittävän kirjan antimiin mahdollisimman monta suomalaista ja kotimaamme ystävää; omintakeinen ruokaperinteen kunnioittaminen on nykyajan suomalaisuutta!

Hotelli- ja ravintolamuseon johtaja Hilkka Uusivirta on Suomen johdona ruokaperinteen asiantuntija, jonka sydäntä lähellä on maakunnallisen perinteen soveltaminen sekä koti- että ravintolakeittiöihin. Hän on laatinut alalta lukuisia esityksiä, osallistunut keittokirjojen toimittamiseen ja pakinoinut radiossa. Hilkka Uusivirta on tehnyt arvokkaan työn kootessaan tämän teoksen materiaalin eri puolilta Suomea.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäHilkka Uusivirta
Muut tekijätRiitta Suomalainen
Teoksen nimiSuomalaisen ruokaperinteen keittokirja
SKUP-SUOM-CEA91A
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja