Hugo Glaser : Ruoka ja juoma
Alkaen 5,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-RUOK-395E48

Itävaltalaisen ravintotutkijan professori Hugo Glaserin teos avaa kiehtovalla tavalla ravitsemustutkimuksen historiaa ja sen vaikutuksia terveyteen sekä ruokakulttuuriimme.
Itävaltalaisen ravintotutkijan professori Hugo Glaserin teos "Ruoka ja juoma" johdattaa meidät mitä viehättävimmällä tavalla aihepiiriin, johon nykyään tunnetaan suorastaan poikkeuksellista mielenkiintoa.
Nykyaikainen ravintotutkimus, prof. Glaser kertoo, sai alkunsa siitä päivästä, jolloin muun hollantilais-intialainen lääkäri teki tutkimuslaitoksensa pihamaalla sen havainnon, että yksinomaan kuorittua riisiä saaneet kanat sairastuivat ja saivat hermohalvauksia. Näin johduttiin vitamiinien löytämiseen, näin kaloritutkimuksiin, samoin ravintoaineen ja hermoainesten myöhempiin suhteisiin. Saamme seurata aikain ravintotutkimusten kehitystä ja havaita mihin suurenmoisiin tuloksiin kokeilujen, epäonnistumisten, onnekkaiden sattumien kautta on päästy. Monet sairaudet ovat vitamiineista ja hormoneista saaneet käänteentekevän voittajansa. Useat vaatimattomat luonnontuotteet, joita ihminen on vaistomaisesti vuositajojen aikana käyttänyt ja levittänyt, ovat nyt osoittautuneetkin elämämme perusedellytyksiksi.
Kun ravintoaineiden käyttö ja tuntemus liittyy kiinteästi sekä lääketieteen että sivistyksen historiaan, keittotaidon ja kotitalouden vaiheisiin, muodostuu prof. Glaserin henkevästä ja hauskasta teoksesta sekä mielenkiintoinen kulttuurihistoriallinen retkeily että omalaatuinen keittiötalouden kertauskurssi.
Nykyaikainen ravintotutkimus, prof. Glaser kertoo, sai alkunsa siitä päivästä, jolloin muun hollantilais-intialainen lääkäri teki tutkimuslaitoksensa pihamaalla sen havainnon, että yksinomaan kuorittua riisiä saaneet kanat sairastuivat ja saivat hermohalvauksia. Näin johduttiin vitamiinien löytämiseen, näin kaloritutkimuksiin, samoin ravintoaineen ja hermoainesten myöhempiin suhteisiin. Saamme seurata aikain ravintotutkimusten kehitystä ja havaita mihin suurenmoisiin tuloksiin kokeilujen, epäonnistumisten, onnekkaiden sattumien kautta on päästy. Monet sairaudet ovat vitamiineista ja hormoneista saaneet käänteentekevän voittajansa. Useat vaatimattomat luonnontuotteet, joita ihminen on vaistomaisesti vuositajojen aikana käyttänyt ja levittänyt, ovat nyt osoittautuneetkin elämämme perusedellytyksiksi.
Kun ravintoaineiden käyttö ja tuntemus liittyy kiinteästi sekä lääketieteen että sivistyksen historiaan, keittotaidon ja kotitalouden vaiheisiin, muodostuu prof. Glaserin henkevästä ja hauskasta teoksesta sekä mielenkiintoinen kulttuurihistoriallinen retkeily että omalaatuinen keittiötalouden kertauskurssi.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Hugo Glaser |
| Muut tekijät | Pentti Salonen |
| Teoksen nimi | Ruoka ja juoma |
| Alkuteos | Vom Essen und Trinken |
| SKU | P-RUOK-395E48 |
