Irja Seppänen-Pora : Apposkaalista mantsikkamöllöön : Karjalan kannaksen kansanruoka
Alkaen 20,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-APPO-A574CC

Tutustu Karjalan kannaksen rikkaaseen ruokaperinteeseen yli 400 perinteisen reseptin kautta – opi, millaisia herkkuja alueen emännät aikanaan valmistivat.
Herkkuja Karjalan kannakselta, rakastettu kirja nyt uusittuna laitoksena
Apposkaalin valmistat hapankaalista, sianlihasta, suolasta ja vedestä. Mantsikkamöllöön tarvitset mansikoita, pieniä hapanleivänpalasia, maitoa tai kermaa.
Kaikkiaan tämä kirja sisältää ohjeet yli 400 herkulliseen ruokalajiin, juomaan ja leivonnaiseen, joita ovat aikanaan tehneet Karjalan kannaksen emännät. Yhteistä niille kaikille on herkullisuuden lisäksi terveellisyys, luonnonmukainen monipuolinen käyttö. Uusittuun laitokseen ohjeisiin on tarpeen mukaan lisätty tarkat ainelmat ja ruoan valmistusvinkkejä. Ohjeitten kotipaikkia ovat Heinijoki, Johannes, Kannasjärvi, Kivennapa, Koivisto, Kuolemajärvi, Metsäpirtti, Muolaa, Pyhäjärvi, Rautu, Räisälä, Sakkola, Terijoki, Uusikirkko, Valkjärvi, Vuoksela, Vuoksenranta ja Äyräpää.
Ruokakulttuurihistoriallisesti sisältää runsaasti tietoa rikkaasta, moni-ilmeisestä kannaksalaisesta tapakulttuurista ja ruokaperinteestä. Suunnikumaiselle ruoalle ominainen leppoisasti osuvien Kannaksella annettu arvo: "Sushja se sallii syvinskään jakkaa."
Apposkaalin valmistat hapankaalista, sianlihasta, suolasta ja vedestä. Mantsikkamöllöön tarvitset mansikoita, pieniä hapanleivänpalasia, maitoa tai kermaa.
Kaikkiaan tämä kirja sisältää ohjeet yli 400 herkulliseen ruokalajiin, juomaan ja leivonnaiseen, joita ovat aikanaan tehneet Karjalan kannaksen emännät. Yhteistä niille kaikille on herkullisuuden lisäksi terveellisyys, luonnonmukainen monipuolinen käyttö. Uusittuun laitokseen ohjeisiin on tarpeen mukaan lisätty tarkat ainelmat ja ruoan valmistusvinkkejä. Ohjeitten kotipaikkia ovat Heinijoki, Johannes, Kannasjärvi, Kivennapa, Koivisto, Kuolemajärvi, Metsäpirtti, Muolaa, Pyhäjärvi, Rautu, Räisälä, Sakkola, Terijoki, Uusikirkko, Valkjärvi, Vuoksela, Vuoksenranta ja Äyräpää.
Ruokakulttuurihistoriallisesti sisältää runsaasti tietoa rikkaasta, moni-ilmeisestä kannaksalaisesta tapakulttuurista ja ruokaperinteestä. Suunnikumaiselle ruoalle ominainen leppoisasti osuvien Kannaksella annettu arvo: "Sushja se sallii syvinskään jakkaa."
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Irja Seppänen-Pora |
| Teoksen nimi | Apposkaalista mantsikkamöllöön : Karjalan kannaksen kansanruoka |
| SKU | P-APPO-A574CC |
