Jaana Vetikko : Kesämökin kalaherkut : ahvennapsikkaista rosvolahnaan

Alkaen 25,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-KESA-60CB12
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Kesämökin kalaherkut avaa herkullisen maailman tuoreet kalasaaliit hyödyntävien ruokalajien valmistukseen mökkioloissa, antaen vinkkejä myös vähemmän arvostettujen kalojen käyttöön. Kirjan selkeät ohjeet kattavat kalan käsittelystä ruoanlaittoon, tuoden vaihtelua ja makua suomalaisen ruokapöytään.

Takakansi

Kesämökin kalaherkut kertoo, miten itse pyydetyistä eväkkäistä valmistetaan mökkioloissa maittavaa ruokaa. Raaka-aineeksi käyvät lähes kaikki Ahdin antimet, tutut lohenuvat, kuha, hauki ja siika sekä lisäksi monet vähemmän arvostetut, mutta sitäkin yleisemmät suomalaiskalat kuten särki, lahna, salakka ja särje. Työhuoneeksi riittää mainiosti kesämökin vaatimaton keittiö tai grillipaikka.

Houkuttelevien ja kesäleiläiden ruokareseptien lisäksi kerrotaan selkäperäisesti, miten saaliskalat käsitellään keittiökuntoon. Oppaasta löytyy helpppoja ohjeita ja käteviä niksejä kalojen perkaamiseen, suomustukseen, nylkemiseen ja säilyttämiseen. Monilla kalankokemattomillakin keittiön keisarilla on joskus epäilys onko saaliista ylipäätään mahdollista laittaa mitään haastavaa. Kymmenissä ruokaoheksissa kaloja grillataan, loimutetaan, paistetaan, halstrataan, savustetaan, graavataan ja keitetään.

Kesämökin kalaherkut on verraton käsikiriä jokaisen keittiöön, niin kokeneille kalaruokien ystäville kuin niihinkin koteihin, joissa vasta totutellaan kalan käsittelyyn ja herkkujen valmistamiseen. Kirjan työntäeä reppunsa kerrraasti myös retkeilevä kalamies.

Esittely

Kesämökin kalaherkut kertoo, miten itse pyydetyistä eväniekoista valmistetaan mökkioloissa maittavaa ruokaa. Raaka-aineeksi käyvät tuiki tuttujen ahvenen, kuhan, hauen ja siian lisäksi vähemmän arvostetut mutta sitäkin yleisemmät lajit kuten särki, lahna, salakka ja säyne.

Saaliskalat saadaan keittiökuntoon seikkaperäisten ohjeiden ja kätevien niksien avulla: kirjassa neuvotaan niin perkaaminen, suomustus, fileointi, nylkeminen kuin säilyttäminenkin. Kymmenissä ruokaohjeissa kaloja grillataan, loimutetaan, paistetaan, halstrataan, savustetaan, graavataan ja keitetään.

Kesämökin kalaherkut on verraton nelivärinen käsikirja jokaiseen keittiöön, niin kokeneille kalaruokien ystäville kuin niihinkin koteihin, joissa vasta totutellaan kalan käsittelyyn ja herkkujen valmistamiseen.

Jaana Vetikko on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tiedottaja-kalatalouskonsulentti ja Vapaa-ajan Kalastaja -lehden toimitussihteeri. Kari Nyberg on kalatutkija ja opettaja sekä innokas kalaruokaharrastaja. Kalastustoimittaja ja -kirjailija Veikko Rinne muistetaan muun muassa Kalamiehen Pikkujättiläisen (WSOY 2007) toisena tekijänä.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäJaana Vetikko
Teoksen nimiKesämökin kalaherkut : ahvennapsikkaista rosvolahnaan
SKUP-KESA-60CB12
Avainsanatruokaohjeet, keittokirjat, kalaruoat, kala (elintarvikkeet)
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja