Johanna Mäkelä : Ruisleivästä pestoon : näkökulmia muuttuvaan ruokakulttuuriin

12,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-RUIS-619FE0
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Ruisleivästä pestoon tarjoaa monipuolisen katsauksen ruokavalintojen merkitykseen ja ruokakulttuurin jatkuvaan muutokseen Suomessa. Kirjan näkökulmat ulottuvat sosiologiasta ruokahistoriaan ja ravitsemuskasvatukseen, korostaen ruoan roolia identiteetin rakentajana.

Takakansi

Valitsetko aterialle ruisleipää vai ranskanleipää? Entä pastaa vai makaronia? Ruokavalinnat kertovat, kuka olet, mitä osaat ja mitä haluat kertoa ruokaseurallesi. Ruoka sekä erottaa että yhdistää ihmisiä – myös saman maan ja kulttuurin sisällä. Ruuan avulla voi osoittaa sosiaalista yhteenkuuluvuutta, toteuttaa itseään ja rakentaa omaa identiteettiään.

Ruisleivästä pestoon. Näkökulmia muuttuvaan ruokakulttuuriin on kirja, jossa ruokakulttuuria tarkastellaan kolmen eri aluetutkijan, duunaavan ruokakulttuurin näkökulmasta. Historiotsijä, FT Merja Sillanpää tutkii laajasti suomalaisen ruokakulttuurin historian vaiheita ja ravintolakäyttäytymistä sekä ruokakulttuurin muuttumiseen. VTT Johanna Mäkelä edustaa sosiologiaa ja tarkastelee ruokaa kulttuurin tuotteena. Hän kuvaa sitä, miten sosioekonomisten ryhmien, sukupuolten ja sukupolvien erot näkyvät ruokatottumuksissamme. Ravitsemuskasvatuksen dosentti Päivi Palojoki tarkastelee ruoaanvalintaa oppimisen ja kasvatuksen kannalta. Hän pohtii arkkisen ruoanvalinnan taustoja tiedonkäsittelyn ja oppimisen näkökulmasta.

Kaikki suomalaiset ovat ruokakulttuurin muutoksen tekijöitä. Pienistä ruokavalinnoista syntyy kokonainen ruokakulttuuri. Tervetuloa aikamatkalle ruisleivästä pestoon!

Esittely

Ruokavalinnat kertovat, kuka olet, mitä osaat ja mitä haluat viestittää ruokaseurallesi. Ruoka sekä erottaa että yhdistää sukupolvia ja sukupuolia. Ruoan avulla voi toteuttaa itseään yksilöllisesti ja rakentaa identiteettiä.

Ruokakulttuuri on toisaalta dynaamisesti muuttuva ilmiö, toisaalta se sisältää pysyviä elementtejä. Esimerkiksi koko väestön ruokatottumukset ja ruoan kulutus muuttuvat hitaasti. Kirjan kirjoittajat tutkivat ruokakulttuuria sosiologisesti, ruokahistoriallisesti ja ravitsemuskasvatuksen näkökulmasta.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäJohanna Mäkelä
Muut tekijätMerja Sillanpää & Päivi Palojoki
Teoksen nimiRuisleivästä pestoon : näkökulmia muuttuvaan ruokakulttuuriin
SKUP-RUIS-619FE0
Avainsanatruokaperinne, ruokakulttuuri, ruoka, muutos
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja