Jonathan Safran Foer : Eläinten syömisestä
Alkaen 9,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-ELAI-6B86F5

Eläinten syömisestä vie lukijan tutkimaan tehotuotetun lihan taloudellisia, eettisiä, sosiaalisia ja ekologisia vaikutuksia. Jonathan Safran Foer nostaa esiin kysymyksiä ruoan alkuperästä, kestävyydestä ja siitä, mitä kaikkea lihantuotannon taustalla tapahtuu.
Takakansi
Tiedätkö, mistä syömäsi liha on peräisin?Lihaa on tarjolla enemmän kuin koskaan, ja se on halvempaa kuin ikinä. Mutta tiedämmekö, että lihantuotantoon on tehtävä monia myönnytyksiä edullisen lihan eteen ja että vuonna 2050 maailman karja syö saman verran kuin neljä miljardia ihmistä?
Eläinten syöminen tarkoittaa lähinnä tehotuotettujen eläinten syömistä. Jonathan Safran Foer selvittää kirjassaan tehotuotetun lihan taloudellisia, eettisiä, sosiaalisia ja ekologisia vaikutuksia. Ajeltaduttuaan seka- ja kasvisyönnän välimaastossa hän alkoi kyseenalaistaa ruokavalintojaan: Millaista ruokaa tarjoan lapselleni? Söisinkö päivin, jos tietäisin, miten paljon eläimille aiheutettu kärsimystä? Miksi tuen myymälässä ostamalla lihaa teollisuuden salailustrategioita, vaikka epäilen, että eläinten kasvatus ja teurastuksen pitää olla, ennen kuin niihin todella puututaan?
Runsaaseen lähdeaineistoon ja tapauskertomuksiin perustuva kirja on yhtä aikaa henkilökohtainen ja yleinen. Foer pohtii rinnakkain perheensä ruokavalintoja ja tehomaatalouden terveydellisiä, ekologisia ja eettisiä ongelmia. Eläinten syömisestä on vakuuttava ja hyvin kirjoitettu yhdistelmä tiedettä, muistelmateosta, filosofiaa sekä kirjailijan tutkimusmatkoja sinne, mistä ruokamme on lähtöisin.
Esittely
Lihaa on tarjolla enemmän kuin koskaan, ja se on halvempaa kuin ikinä. Mutta tiedämmekö, että lihatuotannossa on tehtävä monia myönnytyksiä edullisen hinnan eteen ja että vuonna 2050 maailman karja syö saman verran kuin neljä miljardia ihmistä"Eläinten syöminen tarkoittaa lähinnä tehotuotettujen eläinten syömistä. Jonathan Safran Foer selvittää kirjassaan tehotuotetun lihan taloudellisia, eettisiä, sosiaalisia ja ekologisia vaikutuksia. Ajelehdittuaan seka- ja kasvissyöjän välimaastossa hän alkoi kyseenalaistaa ruokavalintojaan: Millaista ruokaa tarjoan lapselleni? Söisinkö pihvini, jos tietäisin, miten paljon eläimille on aiheutettu kärsimystä? Miksi tuen ympäristöä saastuttavia lihateollisuuden suuryrityksiä? Kuinka epätäydellistä eläintenpidon ja teurastuksen pitää olla, ennen kuin niihin todella puututaan"
Runsaaseen lähdeaineistoon ja tapauskertomuksiin perustuva kirja on yhtä aikaa henkilökohtainen ja yleinen. Foer pohtii rinnakkain perheensä ruokavalintoja ja tehomaatalouden terveydellisiä, ekologisia ja eettisiä ongelmia. Eläinten syömisestä on vakuuttava ja hyvin kirjoitettu yhdistelmä tiedettä, muistelmateosta, filosofiaa sekä tutkimusmatkoja sinne, mistä ruokamme on peräisin.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä |
|
|---|---|
| Tekijä | Jonathan Safran Foer |
| Muut tekijät | Antti Immonen |
| Teoksen nimi | Eläinten syömisestä |
| Alkuteos | Eating animals |
| SKU | P-ELAI-6B86F5 |
| Avainsanat | ravitsemuskäyttäytyminen, vegetarismi, veganismi, lihansyönti, kasvissyönti |
