Juri Felstinski : Venäjä kuilun partaalla : turvallisuuspalvelut demokratian uhkana

25,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-VENA-9942AD

Perestroikan sarastaessa Neuvostoliiton salaisessa palvelussa, KGB:ssä, alkoi kiihkeä uudistusten aika. Sen organisaatio hajotettiin, koottiin ja nimettiin yhä uudelleen lyhyen ajan kuluessa. KGB:tä piti aikoinaan kovassa otteessa kaikkivaltias Puolue - turvallisuuspalvelu FSB:llä ei tällaisia rajoituksia ollut: sekava rakenne mahdollisti sen, että käytännössä FSB kontrolloi itse itseään. Ponnisteluissaan ""sisäisen turvallisuuden""
puolesta turvallisuuspalvelut käyttivät sekä entisten KGB:n ammattilaisten että rikollisjärjestöjen palveluksia, ja organisaatioiden rajat alkoivat hämärtyä: oli yhä tavallisempaa, että rikolliselta löytyi pidätettäessä jonkin valtion laitoksen henkilökortti. Alkoi salamurhien ja pommi-iskujen sarja, Tsetsenian sota ja taistelu
raharikkaita ""oligarkeja"" vastaan. Entiset KGB:n merkkimiehet alkoivat ilmiömäisen nousunsa Venäjän federaation johtopaikoille. Ja yksi heistä oli nyt istuva presidentti.

Aleksandr Litvinenkon ja Jurij Felshtinskin kirja on henkeäsalpaavan todenmakuinen ja pelottava selonteko vallasta ja vallankäyttäjistä Venäjällä.

Vuonna 1962 syntynyt Aleksandr Litvinenko työskenteli sekä Neuvostoliiton KGB:ssä että Venäjän federaation FSB:n keskustoimistossa. Hän muutti perheineen Venäjältä kritisoituaan sitä ennen avoimesti maan salaisten palvelujen toimintaa. Vuonna 2001 Litvinenko sai turvapaikn Isosta Britaniasta. Hän kuoli 23. marraskuuta 2006 Lontoossa tahallisesti aiheutettuun polonium-myrkytykseen. Juri Felshtinski syntyi vuonna 1956. Hän opiskeli vuodesta 1974 alkaen Moskovan yliopiston historiallisessa tiedekunnnassa. Vuonna 1978 hän muutti Yhdysvaltoihin, missä jatkoi tutkimusta ja sai filosofian tohtorin (Ph.D.) arvonimen historiasta. Felshtinski on kirjoittanut useita kirjoja Venäjän lähihistoriasta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäJuri Felstinski
Teoksen nimiVenäjä kuilun partaalla : turvallisuuspalvelut demokratian uhkana
AlkuteosFSB vzryvajet Rossiju
Kielisuomi
Muut tekijätAleksander Litvinenko & Helena Tigonen
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja