Kaisu Avotie : Saarioinen : kartanosta elintarvikekonserniksi
17,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-SAAR-164BC2

Kaisu Avotie tarkastelee Saarioisen kehitystä maaseudun kartanosta yhdeksi Suomen elintarvikealan merkittävimmistä konserneista. Kirja kertoo yrityksen rohkeasta uudistumisesta ja kasvusta sekä ruokateollisuuden muotoutumisesta Suomessa.
Takakansi
Saarioisten juuret ovat maaseudulla, Kangasalan Sahalahdella, ja yrityksen toiminta oli pitkään tiukasti sidoksissa maatalouteen. Saarioinen on todistanut, että menestyvän liikeyrityksen ei välttämättä tarvitse sijaita valtateiden varrella tai suuressa asutuskeskuksessa.Yrityksen toiminta sai alkunsa, kun Auvisten veljekset Reino, Mauri ja Pentti asettuivat työskentelemään ja vetämään Saarioisten kartanoa 1940-luvulla sodan vielä riehuessa. Kun he aloittivat yrityksen toiminnan, vallitsi Suomessa hyvin laaja käsitys siitä, mitä maatalolla kuului tehdä. Tämä ei kuitenkaan estänyt yrittäjiä taleamasta uudistaa ja kehittää Saarioista kohtaamaan tulevaisuuden haasteita. He näkivät myös varhain maatalouden uuden roolin teollistuvan yhteiskunnan ruoantuottajana.
Yrityksen historia on nähtävissä muun muassa, mtkalla ja kukkaruukuissa – alkuun kaikki kehitettiin, kasvatettiin ja tuotettiin kotitilan turvaksi ja suojaksi. Vähitellen toiminta keskittyi ruoan valmistuksen ympärille ja ajanmukaistui ketjuityi."Maataloutta ja kotitaloutta käsi kädessä!"
Saarioista leimasi pitkään oman toimialan tekninen tuntemus. Yritys on ollut ensimmäisten joukossa monessa elintarviketeollisuuden mullistuksessa; se onnistui saattassa Saarioisen arjen sovelluksena suomalaisen kanan kuluttajien pöytiin ja Suomen elintarviketeollisuudessa. Menestykätä selittävät muun muassa vahva perheyritystausta, osaava ja sitoutunut henkilökunta, läheinen yhteistyö asiakkaiden kanssa sekä panostaminen tuotteiden laatuun.
Esittely
Saarioisten juuret ovat maaseudulla, Kangasalan Sahalahdella, ja yrityksen toiminta oli pitkään tiukasti sidoksissa maatalouteen. Saarioinen on todistanut, että menestyvän liikeyrityksen ei välttämättä tarvitse sijaita valtateiden varrella tai suuressa asutuskeskuksessa.Yrityksen toiminta sai alkunsa, kun Avoniuksen veljekset Reino, Mauri ja Pentti asettuivat työskentelemään ja vetämään Saarioisten kartanoa 1940-luvulla sodan vielä riehuessa. Kun he aloittivat yrityksen toiminnan, vallitsi Suomessa hyvin luja käsitys siitä, mitä maatilalla kuului tehdä. Tämä ei kuitenkaan estänyt veljesten tahtoa uudistaa ja kehittää Saarioista kohtaamaan tulevaisuuden haasteita. He näkivät myös varhain maatalouden uuden roolin teollistuvan yhteiskunnan ruoantoimittajana.
Tupakkaa ja taimia, multaa ja kukkaruukkuja - alkuaikoina kokeiltiin kaikenlaisia ideoita ympärivuotisen toimeentulon turvaamiseksi. Vähitellen toiminta keskittyi ruoan valmistuksen ympärille ja ydinajatukseksi kiteytyi "Maataloutta ja teollisuutta käsi kädessä".
Saarioista leimasi pitkään uuden toimialan tekeminen tunnetuksi. Yritys on ollut ensimmäisten joukossa muokkaamassa elintarvikealaa monella tapaa, ja vuosien saatossa Saarioinen on saavuttanut vankan aseman kuluttajien pöydissä ja Suomen elintarviketeollisuudessa. Menestymistä selittävät muun muassa edelläkävijyys, osaava ja sitoutunut henkilökunta, läheinen yhteistyö asiakkaiden kanssa sekä panostaminen tuotteiden laatuun.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Kaisu Avotie |
| Muut tekijät | Leena Avotie |
| Teoksen nimi | Saarioinen : kartanosta elintarvikekonserniksi |
| SKU | P-SAAR-164BC2 |
| Avainsanat | yrityshistoriikit, elintarviketeollisuus, valmisruokateollisuus, säilyketeollisuus |
