Kalle Kirstilä & Robert Seger : Pieni suuri kaali
Pieni suuri kaali nostaa vaatimattomana lehtiensä suojiin kääriytyneen raaka-aineen ansaitsemaansa arvoon. Kirja on myös kunnianosoitus suomalaiselle lähiruoalle: kaali on sekä paikallinen että mitä kansainvälisin raaka-aine, jota käytetään keittiöissä Atlantin molemmin puolin, Suomesta Välimerelle ja Vietnamiin. Tuulahdukset maailmankeittiöstä todistavat, että kaalista on juhlavienkin ruokien raaka-aineeksi - muunkin kuin puolukan viereen.
Pellolta pöytään -ruokakirjana Pieni suuri kaali kertoo, miten kaalia kasvatetaan, antaa vinkkejä kotikasvatukseen ja muistuttaa eri kaalilajikkeiden sesongeista. Pieni suuri kaali on myös kirja, jota kelpaa vain katsella. Robert Segerin valokuvat ovat ruokakuvien aatelia.
Ennen reseptejä kirjassa tutustutaan kaaliin raaka-aineena: muistutetaan sesongeista, ajatellaan kaalin käyttömahdollisuuksia uudelleen ja etsitään lajikkeille uusia mausteita ja makupareja. Usko tai älä, mutta vanilja ja kukkakaali on taivaallinen yhdistelmä!
Reseptiosion noin 60 ohjeissa tarjoillaan uusia lähestymistapoja arkiseksi koettuun raaka-aineeseen: kaalia läheltä ja kaukaa, kylmänä, kuumana ja tulisena, keittona ja kääryleenä, pikaisesti paistaen ja kauan hauduttaen, klassikoina ja uusina, eksoottisina nautintoina. Reseptien ja tuoreiden kaalifilosofioiden muodossa näkökulmansa kaaliin antavat myös suomalaiset ruokavaikuttajat.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Kalle Kirstilä & Robert Seger |
Teoksen nimi | Pieni suuri kaali |
SKU | P-PIEN-346F26 |