Kansalaisesta kuluttajaksi : markkinat ja muutos terveydenhuollossa

14,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-KANS-635501

Kansalaiset terveyspalveluiden markkinoilla avaa keskustelun siitä, miten kansalaisista on tullut terveyspalveluiden kuluttajia ja mitä merkitsee vapaus ja vastuu terveydenhuollon markkinoilla. Teos erittelee lähtökohtia, joiden avulla voidaan hahmottaa kuluttamista, asiakkuutta ja osallistumista terveydenhuollossa sekä terveydenhuollon muuttumista markkinavetoiseksi.

Kirja kartoittaa ja tarkastelee kriittisesti viimeaikaisia muutoksia terveydenhuollossa sekä muutosten taustalla olevia prosesseja, toimijoita ja tavoitteita. Se valottaa peruskäsitteitä, toimijoita ja kansainvälisen kontekstin merkitystä sekä nivoo tarkastelun laajempaan yhteiskunnan muutokseen ja keskusteluun. Lisäksi pohditaan asiakkaan oikeudellista asemaa terveydenhuollossa, osallistujien kentän ongelmia ja haasteita. Teos seuraa Suomen Akatemian ja sosiaalija terveysministeriön tukemaa projektia, jota on täydennetty yhteiskuntapolitiikkaan nivoutuvilla osioilla.

Terveydenhuolto on kiinnostava erityisalue muun muassa siksi, että tuotteistamisen mahdollisuudet ovat rajoitetummat kuin monissa muissa julkisissa palveluissa. Teos tuo esille terveydenhuollon erityiskysymykset mutta sitoo nämä myös laajempaan yhteiskuntapoliittiseen keskusteluun ja käytäntöihin. Kansalaiset terveyspalveluiden markkinoilla on välttämätöntä luettavaa kaikille, joita kiinnostaa terveyspolitiikan tai yhteiskuntapolitiikan päätöksenteko ja siihen osallistuminen.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
Teoksen nimiKansalaisesta kuluttajaksi : markkinat ja muutos terveydenhuollossa
Kielisuomi
Muut tekijätEeva Ollila & Meri Koivusalo ym.
Verokanta-
Avainsanatpotilasyhdistykset, terveys, asiakkaat, palvelut, yksityistäminen, laatu, muutos, peruspalvelut, hyvinvointi, terveydenhoito, osallistuminen, potilaat, terveyspalvelut, terveydenhuolto, terveyspolitiikka, rahoitus, julkinen sektori, globalisaatio, oikeudellinen sääntely, saatavuus, kansalaiset, eriarvoisuus, markkinat, lääketeollisuus, kaupallistuminen, palvelujärjestelmät, markkinat (taloustiede), käyttäjät, hyvinvointipalvelut, Health Services Needs and Demand, Attitude to Health, Health Care Sector, health services for the aged, valinnanvapaus, delivery of health care, health services, Health Policy, Consumer Participation, Voluntary Health Agencies, Drug Utilization, Patient Participation, Marketing of Health Services, Healthcare Disparities
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja