Kari Martiala : Lapin makuja

Alkaen 15,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-LAPI-3EF311
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Lapin makuja vie lukijan ainutlaatuiselle makumatkalle Lappiin, esitellen luonnon antimista inspiraationsa saavat ruoat sekä lappilaisten keittiömestareiden kädenjäljen. Monipuoliset reseptit, tarinat ja kauniit kuvat tuovat pohjoisen ruokakulttuurin kotikokkien ulottuville.

Takakansi

Lapin makuja on ainutlaatuinen ruokakirja ja upeasti kuvitettu matkakertomus löytöretkistä pohjoiseen, sen moniin makuihin ja häikäisevään luontoon. Teoksessa ääneen pääsevät tunnetut ja tunnustetut lappilaiset kokit, jotka hyödyntävät ruoissaan luonnon hienoja raaka-aineita ja tekevät näistä upeita kulinaarisia elämyksiä. Kirjassa on runsaasti tietoa elämästä Lapissa, tarinoita kirkkaiden kalavesien ja tunturien maisemista sekä kymmeniä reseptejä, jotka tarjoavat uusia kokemuksia kotikokeille.

"Tässä on on todellinen löytöretki Lapin gastrosfääriin. Lukija voi kokea ruokakokemuksen ohessa luonnon, maukkaiden raaka-aineiden ja luovuuden merkityksen keittämisenteen työssä. Lappilainen ruoanvalmistustaito ja -tuntemus esittäytyvät teoksessa perinteistä keittotavoista poiketen hyvin laaja-alaisesti kaikkien nautittavaksi.

Toivotan lukijoille maukasta matkaa Lappiin!"

Tapio Sointu
Lappi à la carte, keittiömestari

Esittely

Lapin makuja on ainutlaatuinen ruokakirja mutta myös upeasti kuvitettu matkakertomus löytöretkistä Lappiin, sen moniin makuihin ja häikäisevään luontoon. Teoksessa ääneen pääsevät lappilaiset keittiömestarit, jotka hyödyntävät ruoissaan luonnon hienoja raaka-aineita ja tekevät niistä herkkuja, joissa maistuu monimuotoinen Lappi. Kirjassa on runsaasti tietoa pohjoisen elämästä, tarinoita kirkkaiden kalavesien ja tunturien maisemista sekä kymmeniä reseptejä, jotka tarjoavat uusia kokemuksia kaikille kotikokeille.

Lapin makuja on todellinen lähi- ja luomuruokakirja. Ruokaohjeissa pääroolissa on poro, mutta mukana on ruokaa myös karhusta, hirvestä, metsosta, raudusta, siiasta, mateesta ja hauesta, unohtamatta Lapin kultaista marjaa hillaa ja muita marjoja, sieniä, villiyrttejä sekä syötäviä kukkia - ja jopa jäkäliä. Joukossa on myös aitoja saamelaisia ruokia.

Oppaina elämysten Lappiin toimivat pohjoisen arvostetuimmat hyvän ruoan tekijät. Kirjassa on kaikkiaan 14:n eri puolilla Lappia työskentelevän kokin bravuurireseptejä, mukana mm. PRO-voittajat, tv-kokki Tero Mäntykangas ja Timo Nieminen, Vuoden 2014 nuori kokki Roope Kotila, Vuoden 2013 Porokokki Antti Tuononen, Lapin yrttien ja marjojen asiantuntijat Jaana Sara, Anneli Tahvonen ja Rainer Peltola sekä lappilaisen ruoan mestari Tapio Sointu.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäKari Martiala
Muut tekijätHelena Lylyharju
Teoksen nimiLapin makuja
SKUP-LAPI-3EF311
Avainsanatruokaohjeet, elämäntapa, ruokaperinne, ruokakulttuuri
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja