Kirsi-Maria Hytönen : Onnen aika? : valoja ja varjoja 1950-luvulla

25,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-ONNE-1BF2B7

Kellohameet ja purkkapallot, Olavi Virta ja Armi Kuusela, olympiakisat ja Coca-Cola. 1950-luvun Suomi on esitetty sotavuosien jälkeen heinäpellon tuoksuisena onnenmaana; usein puhutaan viattomuudenkin ajasta. Mutta vuosikymmeneen kuuluu varjojakin: taloudellinen epävarmuus, asunnottomuus, sotatraumat ja suvaitsemattomuus.

Onnen vuodet? kyseenalaistaa purkkapallonostalgian ja lähestyy 1950-lukua arjen näkökulmasta. Suuri osa väestöstä asui edelleen maaseudulla, mutta maaltamuuton kiihtyessä kylät tyhjenivät ja asuntopula kaupungeissa kasvoi. Elettiin myös perinteisten sukupuoliroolien murtumisen aikaa: 1950-luku muistetaan kotirouvien vuosikymmenenä, mutta yhä useammat naiset alkoivat käyttää pitkiä housuja - tulossa oli tasa-arvokeskustelun uusi aalto.

Runsaasti kuvitettu Onnen vuodet? kutsuu pohtimaan, miksi näemme 1950-luvun onnellisena aikana. Erilaiset muistot ja kertomukset muodostavat värikkään, elävän kuvan - varjopuolia unohtamatta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäKirsi-Maria Hytönen
Muut tekijätKeijo Rantanen
Teoksen nimiOnnen aika? : valoja ja varjoja 1950-luvulla
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanathistoria, kulttuurihistoria, sosiaalihistoria, arkielämä, kansainvälistyminen, matkailu, kaupungit, suomalaiset, työelämä, muutos, yhteiskunnallinen muutos, sukupuoliroolit, kylmä sota, asiakirjat, mikrohistoria, äidit, perhe-elämä, lastenkulttuuri, työ, nuorisokulttuuri, kaupungistuminen, muistitieto, maaseutu, arki, koulunkäynti, ajankuvaus, maaltamuutto, asuntopula
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja