Lindan keittokoulu

Sukella vuoden 1905 Punkalaitumen talouskoulun arkeen ja tutustu satahämäläisten nuorten naisten keräämään ainutlaatuiseen reseptikokoelmaan. Tämä kirja tarjoaa kurkistuksen 1900-luvun alun maalaiskulttuuriin ja ruokaperinteisiin.
Kenelle: Historiaan, perinteisiin ruokaohjeisiin ja suomalaiseen maalaiskulttuuriin perehtyneille.
Linda Virvonen kävi 18-vuotiaana kiertävän talouskoulun, joka järjestettiin Punkalaitumella loka-marraskuussa 1905. Talouskoulussa satahämäläiset nuoret naiset saivat opetusta tavallisten ja tavallista hienompien ruokalajien valmistuksessa. Talouskoulussa Linda kirjoitti käsin 258 reseptiä mustaan vahakantiseen vihkoon. Vihko seurasi Lindaa, kun hän avioitui ja hänestä tuli Punkalaitumen Tuorreen emäntä. Tämä kirja sisältää reseptivihon näköispainoksena. Kirjan alussa on Lindan elämäkerta tyttärentyttären Helyn kirjoittamana. Paitsi reseptikokoelmana, kirjaa voi lukea 1900-luvun alun maalaiskulttuurin yhtenä ilmentymänä.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Muut tekijät | Toimittanut: Hely Tuorila |
Teoksen nimi | Lindan keittokoulu |
Avainsanat | Naisasia, 1900-luku, ruokaresepti, historia, talouskoulu |