Maailman tila 2012 : kohti kestävää hyvinvointia : raportti kehityksestä kohti kestävää yhteiskuntaa
Maailman tila 2012 tarttuu ympäristökysymyksiin, joiden ratkaiseminen otettiin tavoitteeksi YK:n ympäristökokouksessa Riossa vuonna 1992. Tärkeimpinä kysymyksinä olivat kestävä kehitys ja ilmastonmuutos. Miten on edistytty ja mitkä asiat edelleen odottavat ratkaisua Rio+20-huippukokouksen alla"
Teoksessa arvioidaan globaalia tilannetta ja pohditaan mitä on tehtävä, jotta globaali talous muuttuisi kestäväksi. Erityisenä tarkastelun kohteena on, miten voidaan toteuttaa vihreää taloutta kaupunkiympäristössä. Miten saada eri yhteiskunnan alueet kestävälle tielle? Esimerkkeinä ovat väestönkasvu, vähähiilisen energiantuotannon mahdollisuudet, talouskasvun suitsiminen ja ylikulutuksen hillitseminen, ruuan riittävyys ja teollinen maa- ja karjatalous, raaka-aineiden ja materiaalien käyttö, rakentaminen, luonnon monimuotoisuus ja ekosysteemipalvelut. Millaisia yrityksiä ja markkinoita tarvitaan vihreän talouden kasvattamiseksi? Millaisilla kansainvälisillä aloitteilla, yhteistyömuodoilla ja hallinnolla nämä tavoitteet voidaan saavuttaa?
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Muut tekijät | Michael Renner & Erik Assadourian |
Teoksen nimi | Maailman tila 2012 : kohti kestävää hyvinvointia : raportti kehityksestä kohti kestävää yhteiskuntaa |
Avainsanat | elämäntapa, yritystoiminta, perinne, kansainväliset sopimukset, työelämä, kulttuuri, hyvinvointi, ajankäyttö, terveydenhoito, jaksaminen, kasvatus, liikennepolitiikka, yhteiskunta, ympäristöongelmat, ympäristökysymykset, maailmanlaajuiset ongelmat, kestävä kehitys, kaupunkisuunnittelu, luonnon monimuotoisuus, ympäristö, kansainvälinen talous, kansainväliset järjestöt, kulutus, yhteiskuntavastuu, ekologinen rakentaminen, ruokahuolto, väestöongelmat, kestävä käyttö, elintarviketuotanto, lähiruoka, kestävä kulutus, ympäristövastuu, ekosysteemipalvelut, kulutuskulttuuri, tuotantoketjut |