Maija-Liisa Nieminen & Katariina Anttila : Luomukeittokirja
Alkaen 4,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-LUOM-5D86AB

Luomukeittokirja tarjoaa runsaasti ideoita luonnonmukaisten raaka-aineiden hyödyntämiseen arjen ja juhlan ruokapöydässä, esitellen samalla luomuruoan historiaa ja perinteitä Suomessa.
Kasvimaalta lautaselle Kastikkeita kasviksista Luomuruuanlajan juomat Kotipellon puurot ja vellit Lähivesien kalaa Lihaherkut Jälkiruokia Luonnonmukaisia leivonnaisia
Tämän keittokirjan ovat tehneet Haapaveden ammattioppilaitoksen palvelu- ja luonto-osaston, Noran, opettajat ja opiskelijat. Ohjeet sopivat niin kotikeittiön kuin isompiin keittiöihin ja niiin arkeen kuin juhlaan, sekä maaseudulle että kaupunkiin.
Koulun perustajalla, ruustinna Nora Pöyhölsellä on edelleen aidosti annettavaa nykypäivän jatkajille. Ruustinna perusti vuonna 1892 kasvattaja- ja keittokoulun Haapavedelle, Pohjösen varteen pieneen kirkonkylään. Se oli maan ensimmäinen maaseudun naisille tarkoitettu oppilaitos ja sen toiminta oli esikuvana muiden oppilaitosten synnylle. Yli kolmen vuosisadan ajan Suomen kansan elämänlaatua kouluttamalla nuoria naisia, tulevia maalaisemäntiä.
Reseptiopastat toteuttamaan Noran Pöyhöisen oppeja ruokaperinteitä sekä Pyrkimään ja hänen koulunsa historiaa opettaja Maija-Liisa Niemisen ja luonnonmukaisen ruokakulttuurin edistämistyössä. Työ oli osa Norassa vuonna 1999 käynnistynyttä Luomu-ruokaprojektia.
Kirja jakautuu kahteen osaan: luomu- ja lähiruokien herkut sekä osa Pöyhöisen ruokia ja hänen koulunsa historiaa sekä perinnekasvien ja ruokien osioon.
Luomukeittokirja tarjoaa ideoita herkullisiin, ympäristöä säästäviin ja terveyttä edistäviin aterioihin. Kirjan ohjeet ovat esimerkkejä siitä, miten tottuu luomuatreioita tänä päivänä saatavilla olevista luomuraaka-aineista.
Tämän keittokirjan ovat tehneet Haapaveden ammattioppilaitoksen palvelu- ja luonto-osaston, Noran, opettajat ja opiskelijat. Ohjeet sopivat niin kotikeittiön kuin isompiin keittiöihin ja niiin arkeen kuin juhlaan, sekä maaseudulle että kaupunkiin.
Koulun perustajalla, ruustinna Nora Pöyhölsellä on edelleen aidosti annettavaa nykypäivän jatkajille. Ruustinna perusti vuonna 1892 kasvattaja- ja keittokoulun Haapavedelle, Pohjösen varteen pieneen kirkonkylään. Se oli maan ensimmäinen maaseudun naisille tarkoitettu oppilaitos ja sen toiminta oli esikuvana muiden oppilaitosten synnylle. Yli kolmen vuosisadan ajan Suomen kansan elämänlaatua kouluttamalla nuoria naisia, tulevia maalaisemäntiä.
Reseptiopastat toteuttamaan Noran Pöyhöisen oppeja ruokaperinteitä sekä Pyrkimään ja hänen koulunsa historiaa opettaja Maija-Liisa Niemisen ja luonnonmukaisen ruokakulttuurin edistämistyössä. Työ oli osa Norassa vuonna 1999 käynnistynyttä Luomu-ruokaprojektia.
Kirja jakautuu kahteen osaan: luomu- ja lähiruokien herkut sekä osa Pöyhöisen ruokia ja hänen koulunsa historiaa sekä perinnekasvien ja ruokien osioon.
Luomukeittokirja tarjoaa ideoita herkullisiin, ympäristöä säästäviin ja terveyttä edistäviin aterioihin. Kirjan ohjeet ovat esimerkkejä siitä, miten tottuu luomuatreioita tänä päivänä saatavilla olevista luomuraaka-aineista.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Maija-Liisa Nieminen & Katariina Anttila |
| Teoksen nimi | Luomukeittokirja |
| SKU | P-LUOM-5D86AB |
| Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, historiikit, luomutuotteet |
