Marc Aulen : Sopat!
Soppamestari Marc Aulénin ruokafilosofiassa keskeisintä on yksinkertaisuus, raaka-aineiden kunnioitus ja nopea toteutus. Hyvä ruoka ei ole rahasta kiinni, sillä edullisista raaka-aineista saa oikeilla mausteilla, tekotavalla ja mielikuvituksella loihdittua todellisia makunautintoja.
Sama ajatus on upeasti kuvitetussa Soppakirjassa. Alkupuoli sisältää keitonteon perusohjeet ja parhaat vinkit, noin 30 Aulénin haluttua keittoreseptiä ja monikäyttöiset lisukeohjeet. Mukana on makuja kotimaisista itämaisiin ja välimerellisiin, myös Helsingin parhaaksi keitoksi valitun bouillabaissen ohje, joka on vuosikaudet pysynyt suurena salaisuutena!
Mestarin seurana kirjan loppuosassa on kolmentoista hengen tähtikaarti, joka avaa suhdettaan Marciin ja ruokaan. Jokainen heistä jakaa kirjan sivuilla myös suosikkikeittoreseptinsä. Mikko von Hertzenin kookos-porkkanakeitto vie itämaille. Tarja Cronbergin kaalikeitossa tuoksuu fenkoli. Petri Sarvamaan kanttarellikeittoon lorahtaa konjakkia. Liian monta kokkia? - Ei tässä kirjassa.
Tämän teoksen kuvitus herättää huomiota; se on rohkeaa, erilaista, hauskaa. Eteläkorealainen Jaeseong Park on nuori lupaava valokuvaaja, jonka taidot näkyvät kirjan sivuilla.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Marc Aulen |
Muut tekijät | Jaeseong Park |
Teoksen nimi | Sopat! |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, julkisuuden henkilöt, keitot |