Marianne Kiskola : Kasvisruokia Aasiasta : makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä
Alkaen 15,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-KASV-D8CA60

Kasvisruokia Aasiasta vie makumatkalle Intian, Indonesian, Thaimaan, Malesian ja Vietnamin kasvisherkkujen äärelle, joissa alueiden rikas ruokakulttuuri kohtaa helposti suomalaisessa keittiössä toteutettavat ohjeet. Kirjassa kohtaavat perinteiset maut ja henkilökohtaiset makumuistot asiantuntevasti ja innostavasti.
Takakansi
KASVISRUOKIA AASIASTA avaa kaariportin Intian, Indonesian, Thaimaan, Malesian ja Vietnamin kasvispyötäkulinaristin paratiisiin. Aasialainen keittiö on herkkujen aarreaita. Siinä on onnistuneesti yhdistetty siirtomaahallitsijoiden ja vaihtuvien valtiaiden mieltymykset kunkin alueen omana ainutlaatuisen ruokakulttuuriin. Marianne Kiskola on kirjannut muistiin rakkaimmat ja herkullisimmat makumuistonsa, ja intialainen keittiömestari Swapan Kumar Mitra on tuonut kirjan perinteisosan aasialaisista keitoksista. Jokainen maa tarjoaa laihdutt asiantuntemuksella alkuruoista jälkiruokiin, juomineen ja maustesekoituksineen. Kaikki ohjeet on muokattu mahdollisimman vaivattomasti suomalaisessa keittiössä toteutettaviksi.Esittely
Aasialainen keittiö on herkkujen aarreaitta. Siinä on onnistuneesti yhdistetty siirtomaahallitsijoiden ja vaihtuvien valtiaiden mieliteot kunkin alueen omaan ainutlaatuiseen ruokakulttuuriin.Intialainen aarrearkku tarjoaa ohjeita palak paneerista perinteiseen linssikeittoon sekä herkuttelee kardemumma-pistaasijäätelöllä. Helteeseen tuo lievitystä mangolassi ja vuoristossa lämmitellääm masala-teellä.
Thaimaan keittiössä nautiskellaan katukeittiön pikatofua ja tom kha het -keittoa ja antaudutaan ananassiirapin lumoihin. Kuninkaiden kahvijäätelö virkistää voipunutta matkaajaa ja tutustutaan myös sitruunaruohon ihmeelliseen taikavoimaan.
Malesian makumaailmaan sukelletaan seesamipinaatin ja paronittaren punaisen riisin mukana. Lumoava limettipiiras hurmaa keveydellään ja viiden tähden hotellin hedelmäsalaatti tuo turkoosin meren ja sademetsät käden ulottuville.
Vietnamin kiertoajelulle lähdetään vihreän papaijan salaatilla, marinoiduilla soijapaloilla ja banaanimajoneesilla. Sydän menetetään Saigonin prinsessan madamiapähkinäkakulle ja hullaannutaan hanoilaisen vierashuoneen viikunoista.
Indonesian ihmeet avautuvat tempehin ja villiriisisalaatin avustuksella. Friteeratut maissipihvit ja gado gado tainnuttavat pahimmankin kaukokaipuun ja makukarnevaalin kruunaavat mango-banaaniletut.
Jokaisen maan kohdalla opitaan valmistamaan myös suosituimpiaa mausteseoksia, juomia ja jälkiruokia.
Pärnussa työskentelevä intialainen keittiömestari Swapan Kumar Mitra on tuonut kirjaan aasialaisen keittiön perinnetietonsa. Marianne Kiskola on valinnut mukaan rakkaimmat makumuistonsa Aasiasta. Kaikki ohjeet on muokattu mahdollisimman vaivattomasti suomalaisessa keittiössä toteutettaviksi.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Marianne Kiskola |
| Muut tekijät | Pia Inberg |
| Teoksen nimi | Kasvisruokia Aasiasta : makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä |
| SKU | P-KASV-D8CA60 |
