Markku Haapio : Purkkiruokaa

Alkaen 5,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-PURK-1A4103
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Purkkiruokaa vie lukijan suomalaisen säilykeruoan historiaan, yhdistäen Jalostajan juhlavuoden tarinat, klassikkotuotteet ja keittiömestareiden laatimat reseptit. Teos tarjoaa maustetun matkan mainoksista anekdootteihin ja kotikeittiön perinteisiin.

Takakansi

Vorschmackia, nötkötttiä ja wieninleikettä Jalostaja juhlii 70-vuotista taivaltaan herkutellen ja muistellen

Suomen tunnetuin ruoka­säilykkeiden valmistaja, alun perin Huhtamäki-yhtymään kuulunut Jalostaja täyttää 70 vuotta. Samoihin aikoihin suomalainen säilyketeollakin täyttää 80 vuotta ja itse säilyke 200 vuotta. Juhlan kunniaksi tarjotaan Purkkiruokaa. Jalostajan ja purkkiruoan juhlakirja kertoo säilykkeiden vaiheesta Napoleonin ajoista nykypäivään. Kirjassa selvitetään, miten säilykkeet tulivat Suomeen ja miksi osuus kaikessa oli Jalostajalla. Kirja kertoo Jalostajan legendaarisen hersyvästä ja vähän anekdoottikam historiaan ja Lunden Oy:n osuudesta näiden 'kruunu­jalokivien' pelastamisessa. Juoneen kuuluu myös se episodi, jossa pääosissa olivat sinappiodsan syntymättä Pro Sinappi -ilke sekä seudeksi kansallis­sinapiksi noussut Jalostajan Auran Sinappi. Purkkiruoan elinvoimaa nykyaikaisissa juhlista kirjan resptiossa, jossa purkkien sisälle on luotu runsaasti uusia rooleja niin kesämö­kin poikkeusoloissa kuin päivittäisessä ruoanlaitossakin. Oman visionsa purkkiruoan sieluntilasta tuo kirjaan joukko tunnettuja mestarikkokeja.

Kirjan kirjoittaja Markku Haapio on tuotetita ruokatoimittaja ja -kirjailija. Hän on aiemmin tehnyt mm. HK:n Sinisen Lenkin 40-vuotisjuhlakirjan sekä kirjat Leikekileltautnen (2005) ja Munakiria (yhdessä Heli Laaksosen kanssa 2005).

Esittely

Suomen tunnetuin säilykkeiden valmistaja, alun perin Huhtamäki-yhtymään kuulunut Jalostaja, täyttää 70 vuotta. Ansioituneet keittiömestarit valmistavat juhlan kunniaksi maukkaita ruokia säilykkeistä.

Juhlakirjassa muistellaan myös, kuinka säilykkeet tulivat Suomeen ja mikä osuus Jalostajalla on ollut purkkiruokien maihinnousussa.

Säilykeruoan värikkääseen historiaan kuuluvat myös Jalostajan kuuluisan hernekeiton ja sikanaudan eli "nötkötin" päätyminen Lunden Oy:n haltuun sekä Turun Sinapin Suomesta lähdön synnyttämä Pro Sinappi -liike ja Auran Sinapin synty.

Vanhat mainokset ja etiketit, anekdootit, aforismit, runot ja laulut antavat kirjaan oman mausteensa.

Markku Haapio on tunnettu ruokatoimittaja. Hän on tehnyt myös HK:n Sinisen Lenkin 40-vuotisjuhlakirjan.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMarkku Haapio
Teoksen nimiPurkkiruokaa
SKUP-PURK-1A4103
Avainsanatvalmistus, ruokaohjeet, ruokakulttuuri, säilykkeet
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja