Mary Roach : Ryövärikarhu ja murhaajapuu

Alkaen 16,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-RYOV-1B47B5

Kun puu tekee murhan!

Vastustamattoman hauska ja humaani teos luonnon ja ihmisten maailman välisistä yhteentörmäyksistä.

Miten on toimittava, kun hirvi kuljeskelee pihapiirissä kuin kotimetsässään? Tai kun karhu yllätetään murtautumasta asuntoon? Entäpä silloin, kun puu on tehnyt murhan? Lakia rikkoneet eläimet saattoivat 300 vuotta sitten saada syytteen ja avukseen puolustusasianajajan. Nykyisin vastauksia ei etsitä lakikirjoista, vaan ne pyritään löytämään tieteen avulla. Luomakunnan ”rikoksia” ratkomaan on syntynyt erityinen monitieteinen tutkimusala, jossa tarvitaan niin ihmisen käyttäytymisen kuin eläinten ja kasvien biologian tuntemusta.

Amerikan hauskimmaksi tietokirjailijaksi sanottu Mary Roach kertoo rikospaikkatutkimuksen taidonnäytteistä ja eläinten genetiikan selvittelyn hienouksista ja yhdistelee tarinaan värikkäitä esimerkkejä käytännön kokemuksista. Ongelmat nousevat useammin ihmisten kuin eläinten toiminnasta - ja ihmisten on ne toiminnassaan ratkaistava.

Kalifornian Oaklandissa asuva Mary Roach on kirjoittanut useita kansainvälisesti suuren lukijakunnan saavuttaneita tietokirjoja. Hänen kirjoituksiaan on julkaisu myös mm. National Geographicissa ja New York Times Magazinessa.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMary Roach
Muut tekijätHeikki Eskelinen
Muut tekijätKääntänyt: Heikki Eskelinen
Kannen suunnittelu tai taide: Timo Mänttäri
Teoksen nimiRyövärikarhu ja murhaajapuu
Julkaistu2022
AlkuteosFuzz: When Nature Breaks the Law
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatelintavat, eläimet, eläinten käyttäytyminen, ihminen-eläinsuhde, luonnonlait, luonto, poikkeava käyttäytyminen, sivilisaatio, villieläimet
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja