Massimiano Bucchi : Newtonin kana : tiede keittiössä

Alkaen 9,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-NEWT-DD9693
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Massimiano Bucchin teos avaa, miten ruoanlaitto ja tieteen historia kohtaavat aina Sokratesista Feynmaniin. Newtonin kana vie lukijan kulinarististen keksintöjen ja luonnontieteellisten oivallusten maailmaan keittiöstä valistuksen ajan molekyyligastronomiaan.

Takakansi

Italialaisen Massimiano Bucchin teos tuo tieteen oivallukset ja menetelmät kotikeittiöiden ääreen. Miksi majoneesi leikkaa ja miksi kerma muuttuu voiksi? Mikä yhdistää tieteellisiä kokeita ja herkullisia reseptejä? Teos sukeltaa sulavasti niin keittotaidon kuin luonnontieteiden ja filosofian historiaan. Siinä käsitellään ilmiöitä valistusajan kananaksavatsukummeesta molekyyligastronomiaan ja futuristiseen keittiöön asti, ja siinä esiintyy tieteen suuruuksia Sokrateesta Richard Feynmaniin ja Louis Pasteuriin. Tieteen historiassa, ristiriitojen ja kiistelyjen lomassa, on ehtinyt useita moderneja keittiötä hyödyttäviä oivalluksia.
Teoksessa uppoudutaan ruoan ja tieteen yllättäviinkin yhteyksiin: kuinka geologinen vallankumous uhkasi sekoittua minestronekeittoon? Miksi kotikeittiöt haluttiin 1800-luvulla varustaa mikroskoopein? Kuka keksi maitokaaokaan? Mukana ovat myös kana, jota Newton ei syönyt, ja Benjamin Franklinin kalkkuna.

Massimiano Bucchi on professori Trenton yliopistossa Italiassa. Hän tutkii tieteen, teknologian ja yhteiskunnan suhdetta. Hän on myös toiminut vierailevana professorina useissa yliopistoissa Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Bucchi on kirjoittanut yli kymmenen kirjaa.

Esittely

Keittiötiede tuo tieteen oivallukset ja menetelmät kotilieden ääreen. Se selittää, miksi majoneesi leikkaa ja miksi kerma muuttuu voiksi, ja pohtii, mikä olisi optimaalinen perunalastujen lukumäärä olutlasillista kohti. Italialaisen Massimiano Bucchin teos sukeltaa sulavasti niin keittotaidon kuin luonnontieteiden ja filosofiankin historiaan. Newtonin kana kertoo, kuinka tieteilijät Sokrateesta Feynmaniin ja Louis Pasteuriin ovat - usein puolivahingossa - päätyneet kulinaristisiin keksintöihin. Teoksessa on huomioita ja ilmiöitä valistusajalta molekyyligastronomiaan ja futuristiseen keittiöön asti. Tieteen historiassa, ristiriitojen ja kiistelyn lomassa, on tehty useita modernia keittiötä hyödyttäviä oivalluksia.

Teoksessa uppoudutaan suuriin kysymyksiin: kuinka geologinen vallankumous uhkasi sekoittua minestronekeittoon? Millainen oli Sokrateen käsitys lääketieteestä ja gastronomiasta? Kuka keksi maitokaakaon? Mukana ovat myös kana, jota Newton ei syönyt, ja Benjamin Franklinin kalkkuna. "Sokrates asettaa keittotaidon jatkuvasti vastakkain lääketieteen kanssa. Hänen mukaansa keittotaidon suhde lääketieteeseen on sama kuin retoriikan suhde oikeuteen. Se imartelee ruumista ja huijaa yksilöä tarjoamalla lyhytkestoista nautintoa perimmäisemmän hyvinvoinnin asemesta."

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMassimiano Bucchi
Teoksen nimiNewtonin kana : tiede keittiössä
AlkuteosIl pollo di Newton
SKUP-NEWT-DD9693
Avainsanatruoanvalmistus, vuorovaikutus, luonnontieteet, tieteen edistyminen
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja