Mats-Eric Nilsson : Petos lautasella : tiedätkö, mitä kaikkea suuhusi panet
Alkaen 17,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-PETO-BE0112

Mats-Eric Nilssonin paljastava tietokirja tuo esiin elintarviketeollisuuden salaisuudet ja kertoo, mitä kaikkea syömme huomaamattamme sekä kuinka vältämme turhat lisäaineet ja ruokaväärennökset.
Takakansi
Vuoden kestäviä omenoita – kätevä vai kartettavaa? Mitä tapahtuu, kun aspartaami sekoittuu toisiin lisäaineisiin? Mitä laholla kuusella on tekemistä vaniljanmaun kanssa? Mihin teollinen leipä tarvitsee 16:ta lisäainetta?AIDOISTA RAAKA-AINEISTA!
"Ruokakirjoja ilmestyy pilvin pimein ja niissä kerrotaan aistillisista sitruunoista, ihanista oliiviöljyistä ja uusimmista terveysruokavillityksistä, mutta juuri kukaan ei välitä siitä, mitä elintarvikkeet sisältävät. Mitä niille on tehty ennen kuin otamme ne ostoskoriin ja kannamme kotiin?"
TUOREEMPI MAKU!
Toimittaja Mats-Eric Nilsson selvitti, mitä elintarviketeollisuus kertoo meille parhaan nautittujen tekemisestä. Hän analysoi, mitä puuttua ja pitkää ikää myyvien pakkausten sisällä oikeasti piileksii.
VÄHEMMÄN RASVAA!
Teollistuneissa maissa keskivertokuluttaja syö vuosittain 6-7 kiloa lisäaineita. Ruoka on kuitenkin elämän suurimpia nautintoja. Siksi Nilsson kertoo myös vaihtoehdoista E-aineille ja ruokaväärennöksille. Kirjan lopusta löytyy sadan suomalaisen luomu- ja lähiruokatuottajan yhteystiedot sekä kattavat tiedot EU:n hyväksymistä E-numeroiduista lisäaineista.
Kirjan suomalaisen esipuheen on kirjoittanut keittiömestari Jaakko Nuutila.
Esittely
Onko jäätelö fuskuherkkua? Minkä ikäistä on tuore leipä? Kaipaako liha lisäväriä"Ruotsalaistoimittaja Mats-Eric Nilsson selvitti, miten elintarviketeollisuus toimii, miksi ruoissa ja juomissa on outojakin lisäaineita ja mikä on satojen E-numeroitujen aineiden alkuperä ja tehtävä. Hänen kirjansa paljastaa, mitä kaikkea meille syötetään tietämättämme.
Yhdeksän kymmenestä lisäaineesta muuttaa ruoan väriä, koostumusta tai ulkonäköä. Teollisessa leivässä voi olla jopa 16:ta kemikaalia. Viranomaisille näyttää olevan pääasia, ettei ruoka ole suoranaisesti vaarallista terveydelle. Teollistuneissa maissa keskivertokuluttaja syö vuosittain 6-7 kiloa lisäaineita.
Ruoka on kuitenkin elämän suurimpia nautintoja, siksi Nilsson nostaa esille myös hyviä vaihtoehtoja, joilla voimme välttää ylenpalttista E-aineiden syöntiä ja jopa ruokaväärennöksiä. Kirjan osto-oppaassa on 64 ruoka-aineen tiedot, taulukko 66 tuoretuotteen sesongeista, kymmenien Suomen luomu- ja lähiruoan tuottajien tiedot sekä luettelo ja selvitys jokaisesta EU:n hyväksymästä 316 E-numeroidusta lisäaineesta.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Mats-Eric Nilsson |
| Muut tekijät | Tuulikki Valta |
| Teoksen nimi | Petos lautasella : tiedätkö, mitä kaikkea suuhusi panet |
| Alkuteos | Den hemlige kocken |
| SKU | P-PETO-BE0112 |
| Avainsanat | ruoka-aineet, ruoka, elintarviketeollisuus, elintarvikkeet |
