Matti J. Särömaa : Viinanmaustajan käsikirja

Alkaen 20,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-VIIN-A90531
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Viinanmaustajan käsikirja perehdyttää paloviinan maustamisen perinteisiin ja nykyaikaisiin makuvaihtoehtoihin yrteillä, mausteilla ja marjoilla. Matti J. Särömaan kokoama kirja yhdistää ohjeita, uskomuksia ja tarinoita suomalaisesta viinakulttuurista.

Takakansi

Absintti, Eau Miraculeuse, Nevskin ryyppy, Ville Vallgrenin kirsikkajuoma, Pyörtynäpöllöviina – tämä kirja kertoo, kuinka viinasta saadaan yrtein, maustein ja marjoin unohtumattomia makuelämyksiä.

Yrttiryyppy on perinteisesti ollut olennainen osa pohjoismaista juhla-ateriaa, ja ryypyn maustamisohjeet kuuluivat vielä 1800-luvulla perusteellisen keittokirjan ohjeisiin. Vanha kansanperinne alkoi kuitenkin unohtua 1900-luvun alkuvuosikymmeninä.

Viinanmaustajan käsikirjaan on koottu perinteisten ja uusien maustamisohjeiden lisäksi maustettuihin viinoihin liittyneitä uskomuksia sekä muuta viisautta niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Esittely

Viinanmaustajan käsikirjaan Matti J. Särömaa on kerännyt tarinaa paloviinasta, sen maustamisesta yrtein, maustein ja marjoin. Aikoinaan viinan maustaminen oli välttämättömyys, sillä se ei epäpuhtauksiensa vuoksi ollut erityisen maukasta. Nyt syyt maun virittelyyn ovat toiset: itsetehdyistä, maukkaista paloviinaryypyistä ja likööreistä tulee illanistujaisten piriste, joiden johdosta isäntä saa osakseen ihailevia huudahduksia. Nämä juomat eivät ole juopumustarkoitukseen, vaan hyvän aterian päätteeksi. Matti J. Särömaa lainaa kirjailija Ilmari Kiannon "lääkepulloon" kylkeen kirjoittamaa ohjetta: "Nautitaan ruokalusikallinen kerrallaan - toinen toisensa perään!"

Matti J. Särömaa on kirjoittanut useita eri tieto- sekä ruokakirjoja, muun muassa Kalansavustuksen salat, Kalamiehenkeittokirja, Rapujuhlat, Metsästäjän riistaherkut ja 99 suomalaista sieniruokaa.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMatti J. Särömaa
Teoksen nimiViinanmaustajan käsikirja
SKUP-VIIN-A90531
Avainsanatalkoholijuomat, yrtit, mausteet, viinat
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja