Max Ryynänen : Mechelinin tähtiä

Max Ryynäsen teos tarjoaa teräväkatseisen ja poleemisen otteen gastronomiaan, ravintoloihin ja ruokakulttuuriin. Kirja haastaa perinteiset ruokapuheen kliseet ja avaa uusia näkökulmia kulinarismin kiehtovaan maailmaan.
Kenelle: Ruokakulttuurista ja gastronomiasta kiinnostuneille.
Mechelinin tähtiä polemisoi ruokaa, ravintoloita, kokkaamista ja
kulinarismia - kärkeviä näkemyksiä kaihtamatta. Se on vastaisku
lipevälle ja ruusuiselle ruokakirjoittamiselle, kurkistus karmeisiin
ruokaloihin, ruoan banaaliin kansallistamiseen, ravintoloihin
etnisyyden näyttämöinä ja robottien rooliin ruokatuotannossa. Se on
yritys elvyttää varhaisen gastronomisen kirjallisuuden kuumeista
lennokkuutta uusin maustein.
Max Ryynänen on rantaruotsalainen kosmopoliitti, jonka sydän sykkii
ruualle. Hänen esikoisromaaninsa Näkymätön lapsi (Kovasana 2021)
käsitteli ulkopuolisuutta ja urbaania maalaisuutta jäävuorikerronnan
keinoin. Esseekirjat Roskamaali - jääkiekon estetiikkaa ja
kulttuurifilosofiaa (Savukeidas 2013) ja Elokuva - rakastettuni!
(Savukeidas 2014) olivat filosofis-kaunokirjallisia sukelluksia
urheilu- ja elokuvaviihteen kokemuskulttuureihin.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Max Ryynänen |
Teoksen nimi | Mechelinin tähtiä |
SKU | P-MECH-FFD175 |
Avainsanat | gastronomia, Ruoka, syöminen, ruokakulttuuri, ruoan kulttuurihistoria |