Mikko ym. Takala : Bistro : Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit
Alkaen 12,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0802490

Tutustu Pariisin viehättäviin bistroihin ja niiden klassikkoresepteihin, jotka välittävät ranskalaisen keittiön maun ja elämänilon ainutlaatuisella tavalla. Kirja johdattaa sekä bistrokulttuurin historiaan että kaupungin legendaarisimpiin ruokaelämyksiin.
Takakansi
Ranskalaisen keittämisen kivijalka ja sielu on bistro, kodikas pikkuravintola, johon ranskalaiset perheineen ja ystävineen kokoontuvat aterioimaan. Bistrot eivät ole hienostelevia gourmet-temppeleitä vaan maanläheisiä ruokapaikkoja, joissa syödään omalla rahalla. Kaiken ytimessä ovat rakkaudella ja huolella valmistettu yksinkertainen ruoka ja ranskalainen elämänilo - joie de vivre.
BISTRO esittelee Pariisin legendaarisia ja uudempia bistroja ja niiden klassikkoreseptejä, joiden nimetkin tuovat veden kielelle: gratinoitu sipulikeitto, Burgundin pata, ratatouille, crêpes Suzette...
Tervetuloa mukaan herkkutulimatkalle Pariisiin!
Esittely
Vaikka tähtiravintolat ovatkin ranskalaisten ylpeydenaiheita, ranskalaisen keittämisen kivijalka ja sielu on bistroissa, noissa lukemattomissa pikkuravintoloissa, joiden pöytien ääreen ranskalaiset perheineen ja ystävineen kokoontuvat lounaalle tai illalliselle. Bistroille yhteistä on, etteivät ne ole hienostelevia tai mahtipontisia gourmet-temppeleitä vaan maanläheisiä ruokapaikkoja, joissa syödään omalla rahalla. Kaiken ytimessä on rakkaudella ja huolella valmistettu yksinkertainen ruoka, joka sysää toviksi arkiset huolet syrjään ja päästää esiin ranskalaisen joie de vivren - elämänilon.
Kirja johdattelee bistrojen syntyyn ja bistrokulttuurin kehittymiseen, esittelee Pariisin legendaarisimpia ja myös tuntemattomampia bistroja ja niiden klassikkoreseptejä, joiden nimetkin jo tuovat veden kielelle ja saavat hyräilemään melodiaa Pariisin taivaan alla...: Asperges vinaigrette, gratinoitu sipulikeitto, simpukat a la marinière, ratatouille, pot-au-feu, haukikvenellit, coq au vin, tarte Tatin, crépes, crème caramelle, kirsikkaclafoutis...
Pehmeisiin kansiin sidottu kätevän kokoinen kirja toimii sekä matkaoppaana että keittokirjana, ja sen luettuaan voi yhtyä toteamukseen, ettei pariisilaispoliitikko Catherine Dumas syyttä suotta esittänyt ranskalaisen keittotaidon julistamista osaksi Unescon maailmanperintöä.
Ranskalaisen keittämisen kivijalka ja sielu on bistro, kodikas pikkuravintola, johon ranskalaiset perheineen ja ystävineen kokoontuvat aterioimaan. Bistrot eivät ole hienostelevia gourmet-temppeleitä vaan maanläheisiä ruokapaikkoja, joissa syödään omalla rahalla. Kaiken ytimessä ovat rakkaudella ja huolella valmistettu yksinkertainen ruoka ja ranskalainen elämänilo - joie de vivre.
BISTRO esittelee Pariisin legendaarisia ja uudempia bistroja ja niiden klassikkoreseptejä, joiden nimetkin tuovat veden kielelle: gratinoitu sipulikeitto, Burgundin pata, ratatouille, crêpes Suzette...
Tervetuloa mukaan herkkutulimatkalle Pariisiin!
Esittely
Vaikka tähtiravintolat ovatkin ranskalaisten ylpeydenaiheita, ranskalaisen keittämisen kivijalka ja sielu on bistroissa, noissa lukemattomissa pikkuravintoloissa, joiden pöytien ääreen ranskalaiset perheineen ja ystävineen kokoontuvat lounaalle tai illalliselle. Bistroille yhteistä on, etteivät ne ole hienostelevia tai mahtipontisia gourmet-temppeleitä vaan maanläheisiä ruokapaikkoja, joissa syödään omalla rahalla. Kaiken ytimessä on rakkaudella ja huolella valmistettu yksinkertainen ruoka, joka sysää toviksi arkiset huolet syrjään ja päästää esiin ranskalaisen joie de vivren - elämänilon.
Kirja johdattelee bistrojen syntyyn ja bistrokulttuurin kehittymiseen, esittelee Pariisin legendaarisimpia ja myös tuntemattomampia bistroja ja niiden klassikkoreseptejä, joiden nimetkin jo tuovat veden kielelle ja saavat hyräilemään melodiaa Pariisin taivaan alla...: Asperges vinaigrette, gratinoitu sipulikeitto, simpukat a la marinière, ratatouille, pot-au-feu, haukikvenellit, coq au vin, tarte Tatin, crépes, crème caramelle, kirsikkaclafoutis...
Pehmeisiin kansiin sidottu kätevän kokoinen kirja toimii sekä matkaoppaana että keittokirjana, ja sen luettuaan voi yhtyä toteamukseen, ettei pariisilaispoliitikko Catherine Dumas syyttä suotta esittänyt ranskalaisen keittotaidon julistamista osaksi Unescon maailmanperintöä.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Mikko ym. Takala |
| Teoksen nimi | Bistro : Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit |
| Sijainti | Paikallisvarasto Lähetetään seuraavana arkipäivänä |
| Kustantaja | Moreeni |
| Painovuosi | 2010 |
| Painos | 1 |
| Sidonta | Nidottu (pehmeäkantinen) |
| Sivumäärä | 157 |
| Kieli | suomi |
| ISBN | 9789522540034 |
| Kunto | Erinomainen + (K4+) |
| SKU | 0802490 |
| Korkeus (mm) | 178 |
| Syvyys (mm) | 130 |
| Paksuus (mm) | 11 |
| Paino (g) | 256 |
| Verokanta | ALV 14 % |
