Olli Kleemola : Käsin ja sydämin : Sota-ajan puhdetyöt

Ei varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-KASI-66BF60

Rintamapuhdetyöt ovat monelle suomalaiselle tuttu ilmiö. Useista suomalaiskodeista löytyy vieläkin alumiinisia puukontuppia, tuohisia rasioita tai tykinhylsyistä tehtyjä maljakoita, jotka ovat syntyneet jatkosodan pitkäaikaisen asemasotavaiheen aikana. Harva kuitenkaan tietää, että puhdetyöilmiön juuret voidaan jäljittää esihistoriaan saakka tai että jatkosodan puhdetyöinnostus kasvoi ajoittain jopa teollisuusmittoihin.
Käsin ja sydämin avaa uusia näkökulmia rintamapuhdetöiden historiaan. Keitä olivat puhdetöiden tekijät? Millaisilla työkaluilla he työskentelivät ja mitä materiaaleja he käyttivät? Miten sodanjohto pyrki kontrolloimaan puhdetöiden tekoa? Aiemmin hyödyntämätön arkistoaineisto tuo autenttista ajankuvaa jatkosodan vuosilta. Kokonaisuutta täydentää runsas kuvitus puhdetöiden teosta sekä Aake Kinnusen ottamat tasokkaat kuvat nykypäivään säilyneistä esineistä.

Olli Kleemola (s. 1987) on valtiotieteiden tohtori, sotahistorioitsija ja tietokirjailija, joka on aiemmissa teoksissaan käsitellyt Suomen sotahistoriaa. Kleemola on kerännyt rintamapuhdetöitä sekä sotavalokuvia n. 20 vuotta, ja hänen kokoelmissaan on n. 700 puhdetyöesinettä. Riku Kauhanen (s. 1986) on väitöskirjaansa tekevä maisteri (FM arkeologiasta 2012, folkloristiikasta 2014), joka on erikoistunut konfliktiarkeologiaan, muistitietoon ja arkistotutkimukseen. Kauhasen aiemmissa teoksissa on käsitelty mm. Suomen sodista kerrottuja kummitustarinoita. Aake Kinnunen (s. 1985) on mediatutkimusta opiskeleva vapaa toimittaja ja valokuvaaja. Aiemmin hän on kuvatoimittanut Tuntemattomien Sotilaiden Albumin sekä opettanut valokuvien hyödyntämistä historiantutkimuksessa.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäOlli Kleemola
Teoksen nimiKäsin ja sydämin : Sota-ajan puhdetyöt
KieliFinnish
Muut tekijätAake Kinnunen & Riku Kauhanen
Verokanta-
Avainsanataskartelu, sodat, käsityöt, sota-aika, käsityöperinne, sotilaat, koriste-esineet, puhdetyöt, käyttöesineet
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja