Pirjo-Liisa Penttilä : Ruoan riskit

Alkaen 5,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-RUOA-167E24
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Ruoan riskit valottaa ruoan laatuun, mikrobiologiseen turvallisuuteen ja elintarvikkeiden turvallisuutta koskeviin kysymyksiin liittyviä haasteita käytännönläheisesti ja selkeästi. Kirjassa käsitellään ruokamyrkytysten syitä, erityisryhmien vaatimuksia sekä terminologiaa, johon kuluttaja törmää ruokaturvallisuuskeskusteluissa.

Sisältääkö nauttimamme ravinto ympäristömyrkkyjä tai muita kemiallisia aineita? Onko niillä vaikutusta ihmisen terveyteen? Miksi ruokamyrkytykset ovat lisääntyneet parantuneesta hygieniasta huolimatta? Tämän kirjan tarkoituksena on antaa lisävalaistusta edellä mainittuihin kysymyksiin. Ravinnon laatu, mikrobiologinen turvallisuus ja muut turvallisuustekijät, erityisryhmien vaatimukset sekä teollisuuden, kaupan ja kuluttajien osuus turvallisuuden takaamiseksi käydään kirjassa läpi omina kappaleinaan. Kirjassa on toista sataa hakusanaa, joiden tulkinta on ymmärrettävä selvitys ruoan turvallisuuskeskusteluissa esiin tulevista asioista ja termeistä. Avainsanoja ovat mm. allergia, antioksidantti, elohopea, geenitekniikka, hormoniilma, karoteeni, kolibakteeri, lisäaine, nitriitti, salmonella, suola, säteilytys ja torjunta-aine. Tästä teoksesta tavallinen kuluttaja saa mahdollisimman selvän kuvan ravinnon turvallisuuteen vaikuttavista asioista ja siihen liittyvistä ongelmista.

Pirjo-Liisa Penttilä on yli kaksikymmentä vuotta elintarvikevalvonnan tehtävissä toiminut erikoistutkija, joka väitteli tohtoriksi Turun yliopistossa vuonna 1995 aiheena elintarvikkeissa käytettävien torjunta- ja lisäaineiden saannin arviointi.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäPirjo-Liisa Penttilä
Teoksen nimiRuoan riskit
SKUP-RUOA-167E24
Avainsanatruoanvalmistus, ruoka-aineet, terveysvaikutukset, ympäristöhaitat, ruokavaliot, ravitsemus, ruoka, ravintoaineet, ravinto, laatu, terminologia, turvallisuus, erityisryhmät, elintarviketeollisuus, allergia, diabetes, ravitsemusneuvonta, riskit, elintarviketurvallisuus, elintarvikkeet, hormonit, geenitekniikka, ylipaino, laktoosi-intoleranssi, ruokamyrkytys, aineenvaihduntahäiriöt, ruoka-allergia, lisäaineet, antioksidantit, torjunta-aineet, elintarvikehygienia, terveysriskit, sairaudet, tuoteturvallisuus, vaaralliset aineet, ravitsemushoito, Nutrition, elintarvikevalvonta, karsinogeenit, nutrition physiology, Food Additives, salmonelloosi, kolibakteerit, food contamination, karoteenit, Salmonella-bakteerit
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja