Popol vuh - Mayojen kansalliseepos

Ei varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-POPO-EC52C2

Popol Vuh, Yhteisön kirja, on mayaintiaaneihin kuuluvan quiche-kansan pyhä kirja. Se on legendakokoelma, joka avaa oven kadonneeseen suurkulttuuriin ja sen myyttien aikaan. Espanjalaiset tuhosivat pyhän kirjan alkuperäisversion 1500-luvulla, mutta quichet merkitsivät teoksen uudelleen muistiin suullisen traditionsa, hieroglyfien ja maalausten pohjalta. Nykyään se on mayojen jälkeläisille tärkeä osa identiteettiä.

Popol Vuh sisältää tarinoita maailman ja ihmisen luomisesta, jumalpoikien seikkailusta, hyvän ja pahan ikuisesta taistelusta. Kirja on avain mayojen kadonneeseen kulttuuriin, kuten myös intiaaninäkökulma teologisiin peruskysymyksiin. Se on kulttuuristen arvojensa lisäksi jännittävä seikkailukokoelma, jossa pahat saavat palkkansa monien veristen ja vaiherikkaiden käänteiden jälkeen.

Popol Vuh kertoo myös mayojen profetiasta, jonka mukaan maailma syntyy uudelleen 21.12.2012 talvipäivänseisauksen aikoihin.

Uudessa painoksessa on maya-asiantuntija Harri Kettusen esipuhe. Kirja on kuvitettu Kettusen piirtämillä mayahieroglyfeillä. Didrichsenin taidemuseossa on syksyllä 2012 suuri mayanäyttely.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
Teoksen nimiPopol vuh - Mayojen kansalliseepos
Kielisuomi
Muut tekijätUlla Ranta & Helinä Karttunen ym.
Verokanta-
Avainsanatkansalliseepokset, mayat, nationalepos, mayafolk
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja