Rabih Alameddine : Hakawati, tarinankertoja

Alkaen 9,00 € Alkuperäinen hinta 14,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-HAKA-FBB76D

Kuten todellinen Hakawati, Rabih Alameddine kertoo tämän vuosisadan version Tuhannen ja yhden yön tarinoista. Hauska, kiehtovan lumoava romaani, joka vie lukijansa mukanaan jo heti ensimmäisiltä riveiltä.

Vuonna 2003 Osama al-Kharrat palaa Beirutiin isänsä kuolinvuoteelle Amerikassa vietettyjen vuosien jälkeen. Kaupunki on enää pelkkä kuori siitä Beirutista, jollaisena hän sen muistaa. Murheista huolimatta Osama sekä hänen perheensä ja ystävänsä hakevat lohtua samoista asioista kuin niin monta kertaa aiemminkin: juoruista, naurusta ja ennen kaikkea tarinoista.

Osaman isoisä oli Hakawati, tarinankertoja. Hänen lumoavat tarinansa saapumisesta orpolapsena Libanoniin ja siitä miten hän ansaitsi nimen al-Kharrat, suurisuinen liioittelija, kietoutuvat uskomattomalla tavalla yhteen Lähi-idän klassisten kertomusten kanssa. Mukana ovat tarinat Abrahamista ja Iisakista, arabien kantaisä Ismaelista, antiikin tarujen Fatimasta sekä ristiretkeläiset kukistaneesta sulttaani Baibarsista. Kirja piirtää myös viiltävän kuvan nykypäivän libanonilaisista, joiden elämät kertovat lohdutonta tarinaa loppumattomasta sodasta - ja eloonjäämisestä.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäRabih Alameddine
Teoksen nimiHakawati, tarinankertoja
AlkuteosThe Hakawati
Kielisuomi
Muut tekijätPirkko Biström
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja