Ramzi Choueiry : Arabialainen keittiö = Kitab al-tabkh al-'arabi
Arabialainen keittiö tuo appelsiinikukan tuoksun kotiisi! Chef Ramzi, arabiankielisen keittiömaailman tunnetuimpia hahmoja, on koonnut yhteen bysantin ja urbaanin Lähi-idän maut Marokosta, Iranista, Libanonista, Egyptistä ja Jordaniasta. Teos on ensimmäinen arabialaisia ruokalajeja kattavasti sisältävä teos maassamme, joten se palkitsee pitkän odotuksen. Tuhannen ja yhden yön loisteessa hehkuva ruokakirja ilahduttaa sekä suomen- että arabiankielisiä herkuttelijoita, sillä ohjeet löytyvät molemmilla kielillä. Kirjan lopussa on hyvä Lähi-idän keittiön sanasto.
Arabialainen ruoka sopii täydellisesti illanviettoihin hyvässä seurassa. Chef Ramzin ohjein loihdit maukkaat meze-piiraat ja viininlehtikääryleet, pitaleivät ja falafelit sekä niihin tarvittavat dipit ja kastikkeet. Lämpimissä ruoissa maistuvat lammas ja munakoiso, kirpeä kala sekä rusinat ja neilikka. Jälkiruoat juhlivat aniksen, pistaasipähkinöiden ja viikunoiden happamansuloisissa mauissa.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Ramzi Choueiry |
Muut tekijät | Eija Kämäräinen & Bo Masser ym. |
Teoksen nimi | Arabialainen keittiö = Kitab al-tabkh al-'arabi |
Alkuteos | Chef Ramzis arabiska kokbok |
SKU | P-ARAB-377B9F |
Avainsanat | ruokaperinne, arabimaat, ruokakulttuuri, islamilainen kulttuuri |