Riitta Pojanluoma : Perinnemakuja maakunnista

Alkaen 5,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-PERI-0928BC
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Perinnemakuja maakunnista kokoaa suomalaisen ruokaperinteen maukkaimmat liha-, kala- ja kasvisruoat sekä leivät, piirakat ja jälkiruoat eri puolilta Suomea. Kirja tarjoaa perinteisten ohjeiden lisäksi myös nykyaikaisia sovelluksia arkeen ja juhlaan.

Takakansi

Tähän kirjaan on koottu perinteisiä arki- ja pito­ruokia eri puolilta Suomea: liha-, kala- ja kasvisruokia, leipiä ja piirakoita, leivonnaisia ja jälkiruokia. Jokaisesta perinneruokalajista on melkein yhtä monta valmistustapaa kuin on emäntääkin, yhtä ainoaa oikeaa ohjetta ei ole. Ohjeita valittaessa on pidetty tärkeänä sitä, että ne ovat käyttökelpoisia ja toimivia nykyaikaisessa kaupunkikeittiössäkin. Mukana on myös perinnepohjalle laadittuja uusia sovelluksia, joissa on käytetty alkuperäisten ohjeeseen kuulumattomia hyödykkeitä raaka-aineita. Monet aikanaan paikalliset perinneruokl tunnetaan nykyisin koko Suomessa, mutta alueellisesti erot eivät ole ruokatuomistuksessa täysin hämmenneet, ja omat maut pystyvät seuraamaan mukana jopa toiselle puolen maata muutettaessa. Tästä kirjasta voit löytää ohjeen siihen unohtumattomeen ruokaan, jota mummo tai äiti laittoi ja jonka maku on vieläkin kielelläsi.

Esittely

Perinnemakuja maakunnista -kirjaan on koottu perinteisiä arki- ja pitoruokia eri puolilta Suomea:
liha-, kala- ja kasvisruokia. Leipiä ja piirakoita, leivonnaisia ja jälkiruokia. Jokaisesta
perinneruokalajista on melkein yhtä monta valmistustapaa kuin on emäntääkin, yhtä ainoaa oikeaa
ohjetta ei ole. Ohjeita valittaessa on pidetty tärkeänä sitä, että ne ovat käyttökelpoisia ja toimivia
nykyaikaisessa kaupunkikeittiössäkin. Mukana on myös perinnepohjalle laadittuja uusia
sovelluksia, joissa on käytetty alkuperäiseen ohjeeseen kuulumatonta nykyaikaista ruoka-ainetta.

Monet alkuaan paikalliset perinneherkut tunnetaan nykyisin koko Suomessa, mutta alueelliset erot
eivät ole ruokatottumuksista täysin hävinneet, ja omat maut pyrkivät seuraamaan mukana jopa
toiselle puolelle maata muutettaessa. Tästä kirjasta voit löytää ohjeen siihen unohtuneeseen
ruokaan, jota mummo tai äiti laittoi ja jonka maku on vieläkin kielelläsi.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäRiitta Pojanluoma
Muut tekijätAntti Hallakorpi & Pentti Alanko
Teoksen nimiPerinnemakuja maakunnista
SKUP-PERI-0928BC
Avainsanatruokaohjeet, ruokaperinne, maakunnat
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja