Risto Karmavuo & Juha Lihtonen : Viini & ruoka : opas makujen harmoniaan

11,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-VIIN-E99BC6
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Viini & ruoka : opas makujen harmoniaan auttaa yhdistämään viinit ja ruoat onnistuneesti sekä avaa yleisimpien rypälelajikkeiden ominaisuuksia. Käytännönläheinen teos tarjoaa selkeät ohjeet ruokien ja viinien makujen tasapainottamiseen.

Takakansi

Miksi lempipunaviinisi maistuukin yhtäkkiä ryhdittömältä roseeksi paistetun pihvin kera? Vaikuttaako kalan kanssa tarjottava kastike viinin valintaan? Mitä voi juoda tulisesti maustettujen ruokien painikkeeksi? Mikä jälkiruokaviini täydentäisi leipäjuuston ja lakkahillon yhdistelmää? Voiko suklaata sisältävän jälkiruoan seurana tarjota viiniä?

Viinin käyttö ruokajuomana on viime vuosina yleistynyt huomattavasti, mutta ruokaviinin valinta tuottaa monelle edelleen pulmia. Tämä käytännönläheinen kotimainen opas tarjoaa terveelluvat even näihin pulmiin. Lukija johdatetaan viinien makuihin ja tarjoilutapoihin ja selvitetään ruan ja juoman yhditämisen perusperiaatteet. Myös juhla aterian järjestämisestä annetaan neuvoja. Kirjan lopussa on taulukoita, joiden avulla jokainen voi löytää aterialleen sopivan viinin. Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran 2002, 3. painos on tarkistettu ja uudistettu.

Risto Karmavuo on viiniasiantuntija ja restonomi, joka on työskennellyt helsinkiläisissä viiniravintoloissa ja kirjoittanut viineistä eri medioihin. Hän on myös menestynyt sommelier-kilpailuissa. Juha Lihtonen on restonomi sekä viinikouluttaja ja kirjoittaja joka on palkittu kotimaisissa ja kansainvälisissä sommelier-kilpailuissa ja nimetty mm. vuonna 2000 vuoden hovimestariksi.

Esittely

Viini ja ruoka -opas on hyödyksi työssä ja huviksi kotona. Teos selvittää viinin ja ruuan
yhdistämisen pääperiaatteet sekä antaa avaimet onnistuneitten ruoka- ja viiniyhdistelmien
luomiseen. Lisäksi lukija perehdytetään yleisimpien rypälelajikkeiden ominaisuuksiin. Kirjassa on
ruoka-ainekartat, joista valmistustavan ja kastikkeen kautta etsitään ruoalle sopiva viini.

Risto Karmavuo on viinientusiasti ja restonomi, joka on työskennellyt helsinkiläisissä
viiniravintoloissa ja kirjoittanut viineistä eri medioihin. Juha Lihtonen on ravintola- ja viinialan
monitaituri sekä viinikouluttaja ja -kirjoittaja, joka on palkittu monissa kansainvälisissä kilpailuissa.

2. uudistettu painos.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäRisto Karmavuo & Juha Lihtonen
Teoksen nimiViini & ruoka : opas makujen harmoniaan
SKUP-VIIN-E99BC6
Avainsanatviinit, ateriat
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja