Salla Korpela : P niin kuin papu
Pavut, linssit ja palkokasvit ovat kasvisruuan kulmakivi ja merkittävin vaihtoehto eläinperäisistä ruoka-aineista saatavalle proteiinille. Terveellisiä, ilmastoystävällisiä ja edullisia papuja voi käyttää melkein mihin tahansa: niistävoi valmistaa reilusti papuisia ruokia tai lisätä mehevöittämään muita ruokia. Pavut parantavat huimasti ruuan ravintoarvoja ja ruuan rakennetta.
P niin kuin papu tarjoilee ideoita joka puolelta maailmaa: papuhampurilaisen meksikolaisin maustein, ranskalaisen perinneherkku cassoulet'n, hummuksen ja falafelien variaatioita ja kotoperäisen hernekeiton uudelleen ajateltuna. Käsittelyssä ovat myös papuperäiset puolivalmisteet kuten härkis ja oumph. Säilöntääkin voi hyödyntää ja vatkata kikhernetölkin liemen suussasulavaksi marengiksi.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Salla Korpela |
Muut tekijät | Anna Autio |
Muut tekijät | Photographs by: Anna Autio |
Teoksen nimi | P niin kuin papu |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, terveysvaikutukset, kasvisruoat, ravintoaineet, palkokasvit, proteiinit, pavut, linssit (hernekasvit), herneet (suku) |