HelsinkiMenu on yksi kultturipääkaupunkivuoden hankkeista ja jäi sen jälkeenkin näkyväksi osaksi pääkaupungin kulinaarista tarjontaa. HelsinkiMenun tavoitteena on edistää ruokakulttuuria, tehdä suomalaista gastronomiaa tunnetuksi ja tuoda esiin laadukkaita suomalaisia raaka-aineita. Tässä upeasti kuvitetussa kirjassa HelsinkiMenu-ravintoloiden keittiömestarit esittelevät ravintolansa ja antavat sesongin mukaiset ohjeet tammikuusta joulukuuhun.
HelsinkiMenu-kirja julkaistaan samanaikaisesti sekä suomeksi että englanniksi. Kirja sopii matkamuistoksi turisteille ja liike- ja yrityslahjaksi. Se on monipuolinen tietopaketti nykyaikaisesta suomalaisesta ruoasta kenelle tahansa. Sitä tarvitsee myös jokainen joka joutuu työnsä puolesta tekemisiin ulkomaalaisten kanssa.
HelsinkiMenu-kirja on ensisijaisesti keittokirja. Ruokaohjeissa on käytetty kulloisenkin sesongin tyypillisimpiä raaka-aineita. Kirja on vahvasti visuaalinen, kaikista ruoka-annoksista on kuva ja lisäksi kirjassa on tunnelmakuvia Helsingistä ja ravintoloista.
Helsingin ravintola- ja ruokakulttuuria esitellään lyhyesti kirjan alussa. Jokaisen ravintolan kokki tai keittiömestari on valmistanut kolmen tai neljän ruokalajin menyyn, jossa on käytetty ravintolan kohdekuukauteen liittyvän sesongin raaka-aineita.
Suomalainen lähiruoka, kala, riista ja muut metsän antimet, poro, juustot, leipä, marjat ja viinit esitellään kirjassa. Vaikka kirjan nimi on HelsinkiMenu, raaka-aineet ovat eri puolilta maata ja erityisesti on suosittu pientuottajien tuotteita.
Kirja ilmestyy sekä suomeksi että englanniksi. Erinomainen lahjakirja Helsinkiin ja muualle Suomeen tuleville tuhansille EU-puheenjohtajuusvuoden ja muille kokousvieraille.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Sami Hiltunen |
Teoksen nimi | HelsinkiMenu : suomalaisen ruokavuoden parhaat mestarien tapaan |
Sijainti | Paikallisvarasto Lähetetään seuraavana arkipäivänä |
Kustantaja | Tammi |
Painovuosi | 2006 |
Painos | 1 |
Sidonta | Sidottu, kuvakannet (kovakantinen) |
Sivumäärä | 200 |
Kieli | suomi |
ISBN | 951313511X |
Kunto | Hyvä - (K3-) |
Muuta | Hieman kolhua reunoilla ja kulmissa, hieman kulumaa kansissa, pienoista tahraisuutta kansissa, sidos hieman löystynyt |
Korkeus (mm) | 219 |
Syvyys (mm) | 216 |
Paksuus (mm) | 20 |
Paino (g) | 810 |
Verokanta | Marginaaliverotus |
Avainsanat | keittokirjat, gastronomia, ravintolat, ruokaohjeet |