Sinikka Piippo : Terveyttä sienistä
23,40 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-TERV-CCA530

Sinikka Piipon teos 'Terveyttä sienistä' esittelee kattavasti sienten terveysvaikutukset sekä niiden sisältämät vaikuttavat aineet. Kirja tarjoaa runsaasti tietoa Suomessa esiintyvistä ja kasvatettavista sienistä sekä niiden käytöstä ravintona ja rohtona.
Takakansi
SIENTEN TERVEYSVAIKUTUKSET ENSI KERTAA KATTAVASTI KIRJANATerveyttä sienistä selvittää sien ten laajat hyötyvaikutukset tulehdusten ja kasvainten ehkäisyssä, immunipuolustuksessa, sydän- ja verisuonitaudeissa, diabeteksessa, hermoston rappeumataudeissa, ihon hoidossa ja monissa muissa terveysongelmissa.
Runsaasti kuvituksessa kirjassa esitellään Suomessa kasvavia, kasvatettavia ja täältä hankittavia sieniä. Kaikki kirjaan mukaan otetut sienet ovat osoittautuneet laaja-alaisten terveysvaikutustensa puolesta.
Tällaisia sieniä ovat muun muassa enoki eli talvivuhersien, lakkirousku, herkkusienet, shiitake-, haapa- ja lattakääpä ja monia muita: lakkit, maitake, matsutake, mesisienet, siili- ja korallorakas, pakuri, purppuravahvero, rusokkaat, sumutatin, sekä tatit, vahverot, vinokkaat ja valko- ja laktariuslajit.
Jokaisesta sienilajista kuvataan annettavia kuvia, tarkat tiedot vaikutuksista, terveysvaikutuksista, käyttö ruoankaan ja rohdona sekä suositukset. Lisäksi kirjassa kerrotaan sienten käytön historiasta, viljelystä, keruusta ja säilönnästä sekä valmistuksesta ruoaksi ja rohdoksi.
Biologi, kasvitieteilijä Sinikka Piippo on kirjoittanut yli 300 tieteellistä ja populaari artikkelia ja julkaisua. Suurelle yleisölle suunnattua tuotantoa ovat mm. Suomalaiset marjat, Mielen ruokaa, Puhdasta ravintoa, Elinvoimaa puita, Villivihannekset, Suomen sammalet (yhdessä Timo Koposen kanssa) sekä Rakkauden rohdokset.
Pertti Salo on biologi ja tietokirjailija, jonka aikaisempaa tuotantoa ovat mm. Koko perheen sienikirja, Pihan perinnekausit ja Metsiemme ruokasienet.
Esittely
Sienten terveysvaikutukset ja tarkat tiedot sienten sisältämistä aineosista ensi kertaa kirjana.Kirja tuo esiin sienten laajat hyötyvaikutukset tulehdusten ehkäisyssä, immuunipuolustuksessa, kasvainten ehkäisyssä, sydän- ja verisuonitaudeissa, diabeteksessa, hermoston rappeumataudeissa, ihon hoidossa ja monissa muissa terveysongelmissa.
Runsaasti kuvitetussa kirjassa esitellään Suomessa kasvavia, kasvatettavia ja täältä hankittavia sieniä. Kaikki kirjaan mukaan otetut sienet ovat osoittautuneet laaja-alaisesti terveyttä kohentaviksi.
Tällaisia sieniä ovat muun muassa enoki eli talvijuurekas, haperot, herkkusienet, huhtasienet, lakka- ja lattakääpä ja muita kääpiä, loisikat, maitake, matsutake, mesisienet, siili- ja koralliorakas, pakuri, puunkorvat, rouskut, siitake, suomumustesieni, tatit, vahverot, vinokkaat ja valko- ja keltahytykkä.
Jokaisesta sienilajista tai suvusta annetaan kuvaus, kasvupaikat, levinneisyys, aineosat, terveysvaikutukset, käyttö ruokana ja/tai rohtona sekä varoitukset.
Lisäksi kirjassa kerrotaan sienten käytön historiasta meillä ja muualla, sienten viljelystä, keruusta ja säilönnästä sekä sienten valmistuksesta ruoaksi ja rohdoksi.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Sinikka Piippo |
| Teoksen nimi | Terveyttä sienistä |
| SKU | P-TERV-CCA530 |
| Avainsanat | ruokaohjeet, sienet, lääkekasvit, luonnonlääkkeet, ruokasienet, sieniruoat, tunnistaminen |
