Steven Bach : Leni Rifenstahl : elämäkerta

10,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-LENI-83B1A3

Kaunistelematon lähikuva natsipropaganda-elokuvillaan kuuluisuuteen nousseen taiteilijan vaiherikkaasta elämästä.

Koko natsi-Saksan johdon henkilökohtaisesti tuntenut Leni Riefenstahl tunnettiin estetiikastaan ja teknisesti edistyneistä filmeistään. Riefenstahlin maineen ensin loivat ja sittemmin tuhosivat hänen 1930-luvulla ohjaamansa dokumenttielokuvat, kuten natsipuolueen Nürnbergin vuoden 1934 puoluekokouksesta kertonut, Venetsian elokuvajuhlilla ja Pariisin maailmannäyttelyssä palkittu Tahdon riemuvoitto (1935) sekä Berliinin olympiakisoja kuvannut kaksiosainen Olympia (1938).

Vaikka Riefenstahl pyrki aina kaunistelemaan omaa rooliaan propagandakoneiston apurina, häntä syytettiin sodan jälkeen räikeästä propagandatyöstä, ja hän menetti omaisuutensa, elämäntyönsä ja kunniansa. Jouduttuaan elokuvapiirien ulkopuolelle Riefenstahl loi uuden huikean uran valokuvaajana.

Steven Bach valottaa Leni Riefenstahlin poikkeuksellisen rikasta, 101 vuotta kestänyttä elämää aivan uusien dokumenttien kautta: Bach on haastatellut Riefenstahlin läheisiä ystäviä ja työtovereita ja käynyt läpi Riefenstahlin omia haastattelunauhoituksia, joita ei ole tähän asti juuri tunnettu.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäSteven Bach
Teoksen nimiLeni Rifenstahl : elämäkerta
AlkuteosThe Life and work of Leni Rifenstahl.
Kielisuomi
Muut tekijätJaana Iso-Markku
Verokanta-
Avainsanatelämäkerrat, elokuvaohjaajat, valokuvaajat
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja