Suomen kuvalehti 48/1929

4,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-SUOM-C9C4DD
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Suomen kuvalehti 48/1929 tarjoaa katsauksen aikakautensa yhteiskuntaan, talouteen ja innovaatioihin monitieteisen aikakauslehden muodossa.

Arvottomasta aineesta arvokas HIIVAA JÄST Kansantaloudellinen keksintö erotteen leipojia varten. Lähes kaikki käyttämämme sokeri on kasvien nesteistä peräisin. Tavallinen sokeriruoko antaa sitä runsaimmin. Eriäiden puiden, esim. koivun, vaahteran mahlan sokeripitoisuus on myös niin suuri, että niiden talteentaminen käy kannattavaksi. Kun eräässä laitoksessa mahlainne sisältää sokeria, sitä on niin runsaasti, että teollisuutemme omistuu käyttää sitä hyväkseen. Sokerin talteenviemiseen mennessä onnistuimme käyttämään tästä lähtien käytettäväksemme ja muuttua arvokkaaksi tuotteeksi. Suurin osa keksintö koskee sokeriteollisuutta. Porin Hiivatehdas on tunnettu sokerin valmistuksessa ja käyttää sokerin jätettä tuotannossaan. Näin ollen Porin hiiva valmistetaan sokeriteollisuuden raakaaineista. Porin hiivan erityisominaisuus on, että se ei sisällä mitään epäpuhtauksia.

Helsingin Kaupungin Terveydenhoidon Tutkimus Laboratorion analyysitodistuksessa N:o 700 sanotaan Porin hiivasta: 'Hiivalla oli tavallinen väri ja tuore hapanmaku. ... Mikroskooppiessa tutkimuksessa osoitti se sisältävän ainoastaan hiivasoluja eikä mitään bakteereja tai muita epäpuhtauksia.' Eräs toinen lausunto Porin hiivasta: 'Tehtaan valmistama hiiva on osoittautunut erittäin korkealaatuiseksi, puhtaaksi, tehokkaaksi ja kestää säilytystä.'

Voiko hiiva olla puhtaampaa 1. Sokeritehtojen raaka-aine johdetaan hiivatehtaaseen 130 asteen kuumana, jossa lämmössä bakteerit, homeet ja muut sienet eivät voi elää. 2. Sata hiivaa erotellaan sokerista. Hiiva käsitellään, huuhdotaan vedellä, niin että se eräle täydellisesti puhtaaksi. 3. Samassa tarkastushuoneessa, jossa sokeritehtaan hiiva erotellaan käsitellään käytettäväksi astioon. 4. Erikoinen koneisto puhdistaa hiivan varmalla menettelyllä. 5. Ennenkuin henkilökunta pääsee työskentelemään, otetaan heidän ylleen puhtaiset työpuvut, pestään kädet ja puhdistetaan.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja