Suomen maatalouden historia 2

Syvenny aikakauteen, jolloin suomalainen maatalous koki merkittävän muutoksen ja kehityksen. Tämä asiantuntevasti laadittu teos avaa maatalouden historiaa noin vuodesta 1870 vuoteen 1945.
Ravinto on elämän ehto ja se saadaan pääosin maasta. Maanviljely on tehnyt mahdolliseksi elämän ja kulttuurien kasvun eri puolilla maailmaa, myös pohjoisessa Suomessa. Sukupolvien aikana on kuitenkin tapahtunut suuria muutoksia niin maanviljelystekniikassa kuin kaikessa muussakin maatalouteen liittyvässä. Sirpistä leikkuupuimuriin on pitkä matka. Elämme maataloudessa taitekohtaa, josta on hyvä tarkastella sitä, miten maatalous on jatkuvasti kehittynyt ja muuntunut..
Kolmiosainen Suomen maatalouden historia valaisee maanomistusolojen, maataloustekniikan, työnjaon ja tuottavuuden kehitystä sekä eri aikojen lainsäädännön ja maatalouspolitiikan vaikutuksia esihistorian ajoista omaan aikaamme saakka. Erityistä huomiota on kiinnitetty siihen arkiseen työhön, jonka keskellä menneiden aikojen ihmiset ovat eläneet ja toimeentulonsa hankkineet. Kirjoittajina ovat maatalouden historian eri alojen parhaat asiantuntijat. Runsaasti kuvitettu teos palvelee myös alan hakuteoksena.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Muut tekijät | Toimittanut: Matti Peltonen |
Teoksen nimi | Suomen maatalouden historia 2 |