Taru Anttonen & Jukka Vornanen : Lihansyöjien maa

Alkaen 12,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-LIHA-4A209D
Katso kaikki vaihtoehdot
Tämä tiivistelmä on luotu tekoälyn avulla. Tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa, mutta se pyrkii tarjoamaan tiivistettyä ja helposti ymmärrettävää tietoa tuotteista.
Fiki-maskotti

Lihansyöjien maa nostaa esiin, miten runsas lihankulutus vaikuttaa suomalaisten terveyteen, ympäristöön ja eläinten hyvinvointiin sekä pohtii ruokakulttuuriin liittyviä asenteita ja päätöksentekoa.

Takakansi

MITÄ RUNSAS LIHANSYÖNTI TEKEEKÄÄN MEILLE?
Kasvanut syöpäriski, sydän- ja verisuonitaudit ja kakkostyypin diabetes. Köyhtyvä luonto, metaanipäästöt, rehevöityvät vesistöt ja ahtaasti elävät tuotantoeläimet. Mitä uusin tutkimus paljastaa rakkaista ruokato­tumuksistamme?
Lihansyöjien maassa selvitetään, mitä sanottavaa suomalais­ten lihan­himosta on tutkijoilla, kuluttajilla, lihantuottajilla ja päättäjillä.

TARU ANTTONEN on yhteiskuntatieteiden maisteri, joka on kotoisin Etelä-Savosta Kerimäeltä. Maitotilan kasvatti luopui lihansyönnistä kymmenen vuotta sitten.
JUKKA VORNANEN on turkulainen kulttuurihistorian tutkija, joka valmistelee väitöskirjaa kasvissyönnin historiasta. Kuuden lihattoman vuoden jälkeen Vornanen syö nykyään lihaa harvakseltaan.

Esittely

Kasvanut syöpäriski, sydän- ja verisuonisairaudet ja kakkostyypin diabetes. Köyhtyvä luonto, metaanipäästöt, rehevöityvät vesistöt ja ahtaasti elävät tuotantoeläimet. Runsas lihansyönti on tikittävä aikapommi niin suomalaisten terveyden, ympäristön kuin eläintenkin kannalta. Silti suomalaiset syövät lihaa enemmän kuin koskaan. Miksi?

Kirjassa selvitetään, mitä uusin tutkimus paljastaa lihankulutuksen vaikutuksista terveydelle ja miksei lihankulutusta suitsita valtion taholta voimakkaammin. Miksi kasvisruuan vaatiminen päiväkodeissa tai kouluissa kuohuttaa, mutta lihansyönnin arvostelua monet pitävät kiusallisena? Kuka päättää, mitä suomalaiset syövät?

Vaikka suomalaiset ovat lihansyöjäkansaa, rantautui vegetarismikin maahamme jo 1800-luvun lopulla, jolloin kasvissyöntiä harrastettiin ensi sijassa terveydellisistä syistä. Mitä onkaan kasvissyönnin tiellä? Lihansyöjien maa nostaa lihansyönnin ongelmat ruokapöydälle.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja